DONK LOOPT AVERIJ OP: Meeuwenplaat-DONK 1-1

DONK is er niet in geslaagd om het laaggeplaatste Meeuwenplaat op de knieën te krijgen. De Gouwenaars hadden wel meer balbezit, maar wisten tegen het hechte defensieve blok van de thuisclub nauwelijks kansen te creëren.

Ook Meeuwenplaat kwam amper in scoringspositie. Met het 1-1 eindresultaat kon de neutrale toeschouwer dan ook moeitelos instemmen.

DONK kwam slap uit de startblokken. De waarschuwende woorden vooraf van trainer Pieter van Zoest waren kennelijk aan dovemansoren gericht.

Al snel werd duidelijk dat Meeuwenplaat een cordon van vijfverdedigers voor keeper Steven Cijntje optrok. DONK slaagde er maar niet in om openingen te vinden. Uit een flinke hoeveelheid corners kwamen geen kansen voort en ook schoten van afstand van Bas Houdijk (prooi voor de keeper) en Jeffrey van Dam en Jordy de Jong (ruim over) zorgden niet voor de zo gewenste openingstreffer. Het waren voorlopig de enige wapenfeiten van de bezoekers.

Ook Meeuwenplaat creëerde in de eerste helft geen enkele uitgespeelde kans en wist kort voor rust ook geen voordeel te halen uit een vrije trap vanaf een meter of zeventien.

Meeuwenplaat was in de tweede helft met offensievere bedoelingen in het veld gekomen. Dat resulteerde in de 50ste minuut in een gevaarlijk moment voor het doel van DONK. De assist met een hakje van de rappe Mira mislukte echter.

Het was uitstel van executie. Na een uur voetbal kreeg DONK de bal na een corner in een scrimmage voor het eigen doel niet goed weg. De opgerukte centrale verdediger Stevert Verschoor kreeg de bal voor zijn voeten en tikte van dichtbij de 1-0 binnen.

DONK’s trainer Pieter van Zoest bracht vervolgens Roy van der Graaf in de ploeg voor Imad El Yousfi. Voorlopig bleef succes echter uit.

Aan de andere kant was het oppassen geblazen voor de individuele acties van vooral Arthur Movsesjan en Mira. Laatstgenoemde brak in de 74ste minuut door de vijandelijke linies maar werd op het laatste moment vakkundig gestuit door Issam Aarab.

Eén minuut later kreeg DONK eindelijk een echte kans. De opgerukte Marvin Vat kopte echter in handen van keeper Steven Cijntje.

Gelukkig voor DONK had trainer Pieter van Zoest nog een meesterzet in petto. Hij liet de backs Issam Aarab en Jordy de Jong van positie wisselen. Dat betaalde zich in de 84ste minuut uit. Tim Houdijk vond Jordy de Jong met een fraaie crosspass. Die nam de bal ineens op de pantoffel en zette knap voor. Spits Appie Kaïssy kopte vervolgens de 1-1 tegen de touwen.

De sfeer werd hierna wat grimmiger. Assistent-scheidsrechter Mike Gelderblom was de gebeten hond bij de spelers van Meeuwenplaat. De goed leidende scheidsrechter Desley Lit was hier echter niet van gediend. Het regende gele kaarten voor de thuisploeg en uiteindelijk zelfs twee keer geel en dus rood voor aanvoerder Gregorie Ott.

Het bleef echter bij 1-1.

Al met al kostbaar puntverlies voor DONK, dat koploper is in de tweede periode. Van de achtervolgers verkleinden Groeneweg en Antibarbari de achterstand op DONK tot drie punten. Medeachtervolger IJsselmonde leverde echter drie punten in.

Aanstaande zondag ontvangt DONK het Reeuwijkse RVC. De Gouwenaars hebben na de eerdere nederlaag in de eerste competitiehelft nog wat goed te maken.