DONK ligt op koers

Verleden week speelde SV DONK de eerste bekerwedstrijd tegen het Wassenaarse Graaf WillemII-VAC en won deze wedstrijd met 3-1. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen derde klasser Kickers’69 op het programma.

De wedstrijd werd gekenmerkt door twee ploegen met een verschillende speelstijl. Waar DONK probeerde om met een korte verzorgde opbouw op de helft van de tegenstander te voetballen, hanteerde Kickers’69 veelal de opportunistische lange bal op één van de drie voorwaartsen om daar de 2e bal te kunnen spelen. Ondanks dat de Gouwenaren op een mat van veel te hoog natuurgras met moeite elkaar kon vinden, was het kwaliteitsverschil wel duidelijk aanwezig.

De opportunistische speelwijze van de thuisploeg werd door het goed spelende centrale duo Jef IJselsteijn en Michael Verdouw, vleugelverdedigers Jordy de Jong en Dave Tol en niet te vergeten keeper Bas van Eem zonder een kans weg te geven geneutraliseerd. Daarentegen had de laatste linie van de Kickers veel moeite en de handen vol aan de aanvallers van DONK, met name Charaf Akoeb bezorgde zijn directe tegenstander hoofdpijn.

Maar DONK wist het kwaliteitsverschil niet in doelpunten te vertalen, want waar DONK met vier doelpunten verschil de thee had kunnen opzoeken was de ruststand een voor DONK teleurstellende 0-0. De spitsen vonden veelal de sterk acterende keeper op hun pad en of werden er rond en in de zestien meter slordige keuzes gemaakt. Na de thee bleef het kijkspel ongewijzigd. De Leimuidenaren bleven met veel opportunisme, kracht en beleving de lange bal hanteren en DONK probeerde met combinatievoetbal en met het snel verleggen van het spel de ruimte te vinden voor het broodnodige eerste doelpunt. Maar identiek aan de eerste helft maakte DONK in het positiespel en de passing teveel slordige fouten.

Nagelang het eerste doelpunt uitbleef ging Kickers steeds meer geloven in het behalen van een punt.

Met nog vijf minuten op de klok was daar dan eindelijk de bevrijdende eerste goal. Marvin Vat scoorde 0-1, maar de scheidsrechter, welke overigens een uitstekende wedstrijd floot, constateerde buitenspel. DONK bleef voetballend zoeken naar een doelpunt. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg DONK dan toch loon naar werken. Rik Boogaard werd onreglementair aangevallen binnen de zestienmeter en de scheidsrechter legde de bal terecht op de stip.

Specialist Wessel Akerboom bleef rustig en schoot op onberispelijke wijze de strafschop langs de keeper tegen de touwen. Een heel belangrijk doelpunt welke DONK de mogelijkheid geeft om volgende week zondag het karwei tegen het Haagse en sterke HDV af te maken en eerste te worden in de poule.

De talentvolle ploeg van Rob Gieben moet tegen HDV dan wel een beter positiespel en passing op de mat leggen en trefzekerder zijn in de afronding.

SV DONK: Van Eem, Tol, Verdouw, IJselsteijn, de Jong (v. Doeland), de Wit (v. Dam), Petridis (Vat), Akerboom, Akoub, Boogaard, Mellah.