DONK GAAT AF DOOR DE ZIJDEUR DONK-ESTO 2-3

DONK-ESTO heette op papier een topper. In de praktijk bleek daar niets van. Een in de eerste helft onherkenbaar DONK werd volledig overklast door het goed spelende ESTO. Het middenveld van DONK werd keer op keer overlopen, er werd geen duel gewonnen en als er al eens sprake was van balbezit werd in de voortzetting de drukte opgezocht. Het verbaasde dan ook niemand dat ESTO met een 2-0 voorsprong mocht gaan rusten. Toen het elf minuten na de hervatting tot overmaat van ramp ook nog 0-3 werd leek het pleit beslecht. De thuisploeg herpakte zich echter enigszins en kwam nog terug tot 2-3. De laatste goal viel echter pas in de blessuretijd.

DONK startte zonder de geschorste Wessel Akerboom. Voor hem speelde Mark van Oosten. Jeffrey Ysselsteyn (terug van een blessure) en Zakaria Azaay begonnen op de bank.

ESTO miste de zieke verdediger Niels van der Meer.

DONK kwam vrij vlot uit de startblokken. Het was echter ESTO dat in de zevende minuut het dichtst bij de openingsgoal was. Lars Verheul zette knap voor, Jordy Romijn kopte even knap in, maar DONK’s keeper Bas van der Eem redde uitstekend.

Het bleek uitstel van executie. ESTO kreeg al snel in de gaten dat het deze middag alle vrijheid van DONK kreeg en profiteerde in de negende minuut optimaal. Een voorzet van de behendige Jordi Tuithof werd door spits Jordy Romijn knap afgerond, 0-1.

Na dit doelpunt ging ESTO steeds beter spelen. De ploeg ging uitstekend om met de straffe schuine meewind, zocht voortdurend de ruimtes en bezorgde DONK steeds meer hoofdbrekens.

Toch kwam DONK in de 25ste minuut nog bijna op gelijke hoogte. Schuin links voor het doel van ESTO vond Georgio Petridis uit een vrije trap het hoofd van Rik Bogaard. De Goudse captain kopte echter net over.

Het wedstrijdbeeld veranderde hierna echter niet. Bij DONK moest de geblesseerd geraakte Dave Tol zich al in de 27ste minuut door Zakaria Azaay laten vervangen, maar het Goudse middenveld slaagde er niet in om de invaller in stelling te brengen. ESTO van zijn kant gaf, met een dynamisch spelend diepgaand middenveld, voluit gas en was in de 28ste minuut alweer succesvol. Een voorzet van rechts werd door Rik Bogaard ongelukkigerwijs in eigen doel gekopt, 0-2. Even later was het bijna 0-3. Robin Groenendijk tikte uit een vrije trap echter net naast.

In de eerste helft was er nog een gele kaart voor ESTO’s linksback Tim van de Lagemaat.

Al vrij snel in de tweede helft wisselde ESTO’s trainer Pieter van Zoest (volgend jaar DONK!) rechtsback Olav Bentveld voor Max Pinkse. Bij DONK ging Mark van Doeland er uit ten faveure van Jeffrey Ysselsteyn.

In de 56ste minuut liet Jordi Tuithof, die een plaag was voor zijn directe tegenstander Sjors van Hanswijk, iedereen zijn hielen zien. Hij zette goed voor waarna Lars Verheul knap de 0-3 stand op het scorebord bracht. Even later was er een gele kaart voor Georgio Petridis.

Het werd hoog tijd dat DONK ook nog eens iets liet zien. Interim- trainer Patrick Akerboom verving Mark van Oosten door junior Edwin Gouw in een poging om het tij te keren. Het was echter eerst ESTO dat bijna kon juichen voor de 0-4. In de 68ste minuut ging Jordi Tuithof er voor de zoveelste keer als een haas vandoor. Zijn voorzet vond de voet van de vrijstaande Wouter-Jan Bos. De linkerspits aarzelde geen seconde en drukte knalhard af. Het hoofd van de op de doellijn staande Werner Overkamp voorkwam echter dat de bal achter de kansloze Bas van der Eem tegen de touwen plofte.

Hierna was het toch nog de beurt aan DONK. De ploeg ging beter combineren en slaagde erin om ESTO terug te drukken. Dat resulteerde in de 72ste minuut in een knap steekpassje van Edwin Gouw op Imad EL Yousfi. De Goudse rechterspits sneed door het hart van de defensie van ESTO en liet keeper Joey Anker kansloos. Het had in twee wedstrijden tegen ESTO welgeteld 162 minuten geduurd voordat DONK een bal tussen de palen had gekregen ( de feilloze goal van pupil van de week Rosalie Houwer niet meegerekend).

Negen minuten later besloot Jeffrey Ysselsteyn het doel van ESTO vanaf 25 meter onder vuur te nemen. Zijn schitterende schot werd echter ten koste van een corner prachtig gestopt door keeper Joey Anker. Uit de daaropvolgende corner kreeg Werner Overkamp zijn hoofd net niet voldoende tegen de bal.

ESTO, dat Robin Groenendijk had gewisseld voor Rob Bruijnen, moest vanaf dat moment zowaar nog op zijn tellen gaan passen. DONK incasseerde weliswaar gele kaarten voor Marvin Vat en Jeffrey Ysselsteyn maar gaf daarmee wel het signaal af dat men nog in een wonder geloofde. Vijf minuten voor tijd had het zomaar 3-2 kunnen worden. Na een vloeide combinatie tussen Zakaria Azaay en Sjors van Hanswijk kopte Georgio Petridis de voorzet van laatstgenoemde van dichtbij echter net naast.

Toch zou het nog 2-3 worden. In de 90ste minuut werd een vrije trap van Werner Overkamp door de opgerukte rechtsback Jordy de Jong binnengetikt.

Hier bleef het echter bij.

Al met al een dik verdiende overwinning voor ESTO tegen een voor rust opzichtig falend DONK.

Ook Interim- trainer Patrick Akerboom deelde die mening. Hij was van mening dat 2-3 nog een geflatteerde uitslag was voor zijn ploeg.

DONK heeft nu een week de tijd om zijn wonden te likken. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij het sterke Hillegersberg. Die ploeg staat weliswaar vier punten achter op DONK maar heeft nog drie wedstrijden tegoed. Hopelijk realiseert de jonge Goudse ploeg zich nog op tijd wat het spelen in het vlaggenschip van je vereniging betekent en staan de neuzen weer dezelfde kant op.