DONK F1 – Spirit F1, uitslag 5-6

Het is nu zaterdagmiddag een uur na de wedstrijd en ik schrijf gelijk mijn stukje omdat er weer een spannende wedstrijd was van de F1 en de adrenaline nog aanwezig is in mijn lijf  ,had gehoopt dat dit met de jaren beter zou gaan maar bij mij wordt het helaas  gekker met de jaren haha.
Deze wedstrijd tegen koploper Spirit misten we helaas Tim die ziek op bed lag en Denzell speelde wel maar was net als afgelopen week behoorlijk kortademig en afhankelijk van zijn puffertje.Tim veel beterschap gewenst en we hebben je gemist ! Gelukkig was een heel jong spelertje bereid om toch wissel te zitten bij ons en zelfs nog even in te vallen wat hij heel goed deed ,een belofte voor de toekomst!

We begonnen best goed aan de wedstrijd die de eerste 10 minuten gelijk opging.Wat wel opviel was dat Spirit fysiek de meerdere was en meer duels won.Spirit werd mede daardoor wat sterker en Stijn die met de week groeit had een paar prima reddingen.Helaas kwam het keerpunt toen Adam een bal die achter zou gaan goed verdedigde met zijn lichaam en we dachten aan een achterbal.De scheids zag dit echter anders en gaf een corner die er gelijk inging 0-1 , zuur.Een keerpunt was het omdat de 0-2 ,0-3 en 0-4 hierna snel vielen omdat we even een tikje hadden gehad en Spirit beschikt over snelle aanvallertjes met een goede counter.Einde eerste helft en wij dachten als dit maar geen herhaling wordt van Arc uit 8-1 verlies.

In de rust merkte Arjan terecht op dat we een stapje feller moesten zijn om er zodoende nog een wedstrijd van te maken.

Dit was niet tegen een dove gezegd want de tweede helft pakte wij de wedstrijd veel feller weer op en zette we Spirit vast op eigen helft.Kans op kans kregen we alleen de goal ontbrak mede doordat Spirit vocht voor wat ze waard waren.Toch kon de goal niet uitblijven en Sil scoorde de 1-4.De druk bleef op het doel van Spirit maar de eerste 8 minuten kwam er geen goal voort uit de vele kansen.En dan blijkt voetbal soms een vervelend spelletje want uit twee uitvallen in de tweede helft scoorde Spirit de 1-5 en 1-6.Toch gebroken waren wij allerminst en opeens vielen onze goals wel, het werd met heel leuk spel 2-6 door Issam ,3-6 door Mo ,4-6 door Divine en 5-6 door Mo.Met nog 8 minuten extra speeltijd na de 20 minuten waar ik het uiteraard helemaal mee eens was hadden we een gelijk spel verdient gezien de verhouding en kansen in de tweede helft maar helaas ,als telt niet!

Toch ben ik heel trots op onze jongens die net geen overwinning konden pakken maar een prima tweede helft hebben laten zien.Als ze zelf beseffen wat het verschil was tussen de eerste en tweede helft dan was dit een leerzame wedstrijd.

Verder viel mij het sportieve gedrag op van de Spirit supporters,gewoon normaal en dat is tegenwoordig al heel wat helaas maar ja ze zijn ook niet voor niets,amateurclub van het jaar .Als hun F1 blijft winnen dan pakken wij Arc thuis lijkt mij een mooie deal haha.

Tot volgende week   Marco