DONK F1 – Bergambacht F1, uitslag 3-1

Na de goede wedstrijd van verleden week tegen Sportlust kwam nu Bergambacht F1 naar de Donkstraat toe.Bergambacht in het bezit van 6 F-elftallen stond met 3 gespeeld 0 punten op de onderste plaats.

Ook Denzell had in de gaten dat Bergambacht onderaan stond en volgens hem moest dat dus een grote overwinning worden melde hij mij zaterdagmorgen in alle vroegte.Ik als oud voetballer en trainer probeerde hem uit te leggen dat je pas tot zulke uitslagen kunt komen als je zelf met veel inzet en strijd speelt waardoor dan de kwaliteit de doorslag kan gaan geven.Dit was denk ik teveel gevraagd,hij onderbrak me en zei : Pa, het wordt toch 7-0 !

De eerste helft begon en al snel bleek ik gelijk te krijgen. Bergambacht begon goed aan de wedstrijd en was gelijk een paar maal gevaarlijk.Wij speelden wat slap en ook hadden onze spelers veel ruzie met de bal ,nu duurde het steeds wat te lang voordat we een aanval konden opbouwen.Hoewel Bergambacht lekker meevoetbalde had ik toch niet echt de vrees dat het mis kon gaan ,het ging alleen allemaal wat stroever als verleden week.Toch pakte wij de leiding na ongeveer 10 minuten.Een goede pass van Issam belande bij Mo die fraai afrondde 1 –0 .Wij kwamen hierna wat beter in ons spel zonder ons niveau van verleden week te halen maar dat kan ook niet altijd.Sil maakte er in de eerste helft gelukkig nog wel 2-0 van na een snelle uitbraak van hem.

De tweede helft begonnen wij niet zo goed en al snel kregen wij de 2-1 tegen.Toen kwam er een periode waarin de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren zonder dat er echt grote kansen uitkwamen ,wij hadden nog een grote kans maar deze ging helaas mis.Wat opviel was dat wij als we in de aanval gingen het veld niet breed genoeg maakte om zo lekker de ruimte te krijgen voor onze snelle spitsen.Arjan was daar woensdag wel veel mee bezig geweest in een partijvorm maar dit kwam er nog niet uit.Gelukkig viel er nog een goal in ons voordeel via Tim ( blij dat hij er weer bij was ).Hij schoot vanaf de middenlijn de bal hoog naar voren,de bal stuiterde ongeveer een meter voor de keeper op de grond en toen wisten Marcel van Dijk en ik als ouwe rotten het wel deze bal gaat over de keeper heen en ja hoor de 3-1 was een feit.Tim zijn moeder was er gelukkig niet want anders was dit natuurlijk een bewuste actie van Tim haha.

De scheids floot af en we staan nu op een gedeelde derde plaats met 9 punten uit 4 wedstrijden kortom erg goed van onze jongens in de 1 ste klas.
Verder kreeg ik van Stijn (lange ij ) zijn moeder te horen dat ik ook de supporters weleens mag aanhalen in mijn verslag haha. Terecht dus nu voor Stijn zijn moeder ! Stijn is altijd aanwezig met zijn moeder ,vader of zijn enthousiaste opa en oma.Vandaag was zijn moeder erbij die ik er wel stiekem op betrapte dat ze voor de wedstrijd en tijdens de wedstrijd stond te gapen,beetje jammer! Maar gelukkig heeft Stijn aan support dus niet te klagen.Dit is gelijk een ezelsbruggetje naar andere mensen om de wedstrijden van kind ,kleinkind of vriendje eens te bezoeken ,het plezier wat er bij de jongste jeugd vanaf spat maakt het leuk om naar te kijken.Aanstaande zaterdag Woerden thuis ,voorspelling van Denzell 3-0 (als dit maar goedgaat).
ps : tegen een kleine vergoeding kan ook u als ouder door mij even in het zonnetje worden gezet haha
Tot volgende week !!