DONK EENVOUDIG LANGS ASW DONK-ASW 3-0

In een eenzijdig duel heeft DONK het laag geklasseerde ASW simpel opzijgezet. Aan de Nieuwe Donkstraat werd het 3-0 door doelpunten van Marvin Vat (2x) en van de Waddinxveense invaller Henri Duine. De Gouwenaars kunnen zich wel verwijten dat de ploeg er niet in is geslaagd om het doelsaldo aanmerkelijk op te schroeven.

Bij DONK waren de routiniers Jeffrey Ysselsteyn en Rik Bogaard na blessures weer van de partij. Een andere routinier, Sjors van Hanswijk, begon na een week griep op de bank.

De eerste kans voor DONK viel in de 7e minuut. Rik Bogaard slaagde er net niet in om een voorzet van Imad El Yousfi voldoende vaart mee te geven. Een minuut later verzond Zakaria Azaay een heerlijke pass in de voeten van Wessel Akerboom. De jonge aanvallende middenvelder schoot echter niet met scherp, waardoor keeper Tim Verkleij eenvoudig kon redden.

In de twaalfde minuut was het echter wel raak. Een prachtige actie van Zakaria Azaay werd vervolgd met een goede lage voorzet. De opgekomen centrale verdediger Marvin Vat wrong zich goed voor zijn man en tikte binnen, 1-0.

Volkomen onverwacht kreeg ASW in de 24ste minuut een dot van een kans op de gelijkmaker. Na een communicatiestoornis tussen Jeffrey Ysselsteyn en Marvin Vat kreeg Mark van Zanten ineens een vrije doortocht. Keeper Bas van der Eem bleef echter goed kijken en hield zijn doel vakkundig schoon.

Hierna regende het kansen voor DONK. Eerst knalde Wessel Akerboom op de lat en even later wachtte diezelfde Wessel Akerboom in redelijk vrije positie net te lang met afdrukken (schot geblokt).

In de 38ste minuut had DONK op 2-0 moeten komen. Een perfecte voorzet van Rik Bogaard werd door Wessel Akerboom echter van dichtbij tegen de lat geknald.

“Als de aanvallers het niet afmaken dan moet ik me er weer eens mee gaan bemoeien” moet Marvin Vat gedacht hebben. Hij schatte een subtiel steekpassje van (alweer) Zakaria Azaay op waarde en scoorde beheerst.

Bijna werd het voor de pauze nog 3-0. Rik Bogaard kopte de bal uit een voorzet van Zakaria Azaay echter net over.

In de tweede helft had ASW Raymond Neukerk vervangen door Jim van Reede. Lange tijd gebeurde er weinig dat voor enige opwinding kon zorgen. Pas in de 58ste minuut gaf DONK weer enig teken van leven. Mark van Doeland manoeuvreerde zich knap door de Waddinxveense defensie maar stuitte in extremis op de keeper.

Twee minuten later kopte Wessel Akerboom naast na een prima voorzet van Dave Tol.

In de 66ste minuut miste Wessel Akerboom de bal op een aarde na een goede voorzet van Imad El Yousfi.

DONK’s interim-trainer Patrick Akerboom wisselde hierop eerst Dave Tol voor Sjors van Hanswijk en even later Imad El Yousfi voor Charaf Akoub.

In de 73ste minuut kreeg DONK een vrije trap te nemen op 28 meter van het doel van ASW. De ziedend hard ingeschoten bal spatte uiteen op de vuisten van keeper Tim Verkleij..

Drie minuten later kwam bij DONK Werner Overkamp Jeffrey Ysselsteyn aflossen. Het eerste balcontact van de invaller was bijna raak. Na een corner vloog zijn kopbal op de paal.

Ook ASW wisselde. Henri Duine kwam de geblesseerd geraakte Quesnel Spijker aflossen. Ook deze invaller wist in no time de aandacht op zich te vestigen Een scherpe voorzet van Charaf Akoub werd net gemist door Wessel Akerboom maar vol op de slof genomen door de geschrokken Henri Duine. Onhoudbaar knalde hij de bal in de kruising van zijn eigen doel, 3-0.

In de slotminuten werd DONK nog gevaarlijk dankzij vlotte combinaties tussen Jordy de Jong en Charaf Akoub. In de score kwam echter geen verandering meer.

Al met al een relatief eenvoudige zege voor DONK in deze sportieve en door scheidsrechter Blaak uitstekend geleide wedstrijd.

Interim-trainer Patrick Akerboom was tevreden over de eerste helft (al had zijn ploeg zich wat vaker mogen belonen), maar niet tevreden over een flink deel van het tweede bedrijf. Te weinig tempo, te veel balverliefde acties.

Aanstaande zondag speelt DONK uit tegen het behoorlijk in de lift zittende Bodegraven.