DONK DEFINITIEF TERUG OP AARDE DONK-Zoetermeer 1-2

Een vooral in de eerste helft falend DONK, na vier wedstrijden nog trotse koploper, is na de zeperd tegen ESTO opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Een bijna over alle linies superieur Zoetermeer bleef in Gouda met 1-2 aan de positieve kant van de score.

Voortekens bedriegen zelden. Pupil van de week Tiego Zijlstra poortte een Zoetermeerder weliswaar knap, maar wist de bal in de afronding niet tussen de palen te krijgen.

De grote mannen van DONK 1 hadden er in de laatste twee wedstrijden welgeteld 179 minuten voor nodig voor er eindelijk een bal tussen de palen kwam…

DONK, met Jeffrey Ysselsteyn weer in de gelederen en met Marvin Vat op de bank, begon dreigend. Georgio Petridis, al in de eerste minuut gevloerd op de rand van “de zestien”, zag zijn vrije trap net naast belanden.

Zoetermeer nam onmiddellijk het initiatief over. Houssie El Zeryou haalde knap uit, maar DONK’s keeper Bas van der Eem zou niet zijn eerste heldendaad van deze middag verrichten.

DONK deed in deze fase nog wel iets terug, maar Rik Bogaard zocht het doel tot twee keer toe te hoog. Ook een paar corners waren niet aan de thuisploeg besteed.

In de 19e minuut ontsnapte DONK aan een achterstand na een afspeelfout op een gevaarlijke plek van Rik Bogaard. Het leverde Zoetermeer slechts een corner op.

Zoetermeer begon vanaf dat moment steeds meer druk te zetten. Het leverde drie corners op die niets opleverden, terwijl een vrije trap van Samir Oulhani door Bas van der Eem nog net over het Goudse doel kon worden getikt. Jordy de Jong, die de overtreding maakte, kreeg hiervoor de gele kaart.

In de 24ste minuut onderscheidde Bas van der Eem zich opnieuw na een goed schot van Manolis Iordanidis.

Twee minuten later pikte de opkomende Zoetermeerse rechtsback Generick Luijdens een fraaie steekpass goed op. Hij kapte Jordy de Jong fraai uit en scoorde onberispelijk, 0-1.

DONK stelde daar in de eerste helft nog slechts een wapenfeit tegenover. In de 36ste minuut was Georgio Petridis dichtbij een goal na mistasten van Zoetermeers keeper Joep Pedersen. De gelijkmaker bleef echter uit. Het zou ook niet verdiend zijn geweest, want Zoetermeer bleef het spel dicteren. Steeds waren er steekpasses door het centrum van de DONK-defensie, maar iedere keer weer was het Bas van der Eem die zijn ploeg door goed uitlopen in de wedstrijd hield. In de 45ste minuut was het weer Bas van der Eem die de 0-2 voorkwam na een goede actie van Generick Luijdens.

Even daarvoor had Emre Terlemis van Zoetermeer de gele kaart ontvangen na een te forse tackle op Jordy de Jong.

Begin tweede helft had DONK’s trainer Rob Gieben twee wissels toegepast. Mark van Doeland en Wessel Akerboom waren vervangen door junior Tim Houdijk en Michael Verdouw.. Het leidde tot een omzetting aan Goudse kant, waarbij Jeffrey Ysselsteyn op het middenveld ging spelen.

DONK stond nog nauwelijks klaar in zijn nieuwe organisatie toen een ongelukkige botsing tussen Dave Tol en Bas van der Eem de 0-2 inluidde. De bal bleef liggen en even later was Houssie El Zeryouh de lachende derde.

DONK speelde, zeker toen Marvin Vat in het veld was gekomen voor Werner Overkamp, in deze tweede helft in ieder geval met meer passie. Er lukte echter nog steeds niet veel. Een regen van corners van DONK leverde niets op, terwijl aan de andere kant Bas van der Eem voor de zoveelste keer handelend moest optreden bij een goed schot van de goed spelende Ayoub Kaddouri. Diezelfde AYoub Kaddouri zette in de 77ste minuut zijn captain Samir Oulhani vrij voor het Goudse doel, maar alweer stopte Bas van der Eem het venijnige schot uitstekend.

In de 80ste minuut leek de aansluitingstreffer dan toch eindelijk nabij. Op een voorzet van Sjors van Hanswijk liepen Marvin Vat en Sjors van Hanswijk elkaar zodanig in de weg dat de bal uiteindelijk naast het Zoetermeerse doel belandde.

Nadat bij Zoetermeer Ayoub Kaddouri vervangen was door Dylan Malhoe Mishre kreeg Samir Oulhani nog een droomkans om DONK nog verder te vernederen. Hij produceerde in vrije positie echter slechts een slap schotje.

In de 89ste minuut slaagde DONK er zowaar in om de bal voor het eerst in twee wedstrijden tussen de palen te krijgen. En het was nog gelijk raak ook. Keeper Joep Pedersen loste een voorzet van Georgio Petridis waarna Jordy de Jong de bal binnentikte, 1-2.

Hierbij bleef het echter.

Al met al een dik verdiende overwinning voor een oppermachtig Zoetermeer tegen een machteloos DONK. Aan Goudse zijde scoorden de invallers Michael Verdouw, Marvin Vat en Tim Houdijk een voldoende. Keeper Bas van der Eem verdient een standbeeld. Zonder hem had de nederlaag blamerende vormen aangenomen.

Scheidsrechter Rodenburg had de wedstrijd goed in de hand en leidde prima.

14 november speelt DONK thuis om 20.15 een oefenwedstrijd tegen Nieuwkoop.De eerste competitiewedstrijd is pas weer op 19 november. DONK gaat dan bij Blijdorp op bezoek.