DONK Darts Open 2020

Zaterdag 7 Maart was het eindelijk weer zover, de DONK Darts Open 2020. Na het leeghalen van de kantine (bedankt Bob en Raymond) konden er weer 10 banen van Brutus Darts geplaatst worden, waardoor we met de 2 banen van DONK erbij weer 12 banen tot onze beschikking hadden. Waar het toernooi bij de volwassenen al jarenlang een begrip is bij DONK en omstreken viel de opkomst bij de junioren toch ietwat tegen. Dit mocht de pret uiteraard niet drukken, dus gingen 6 man uiteindelijk de strijd met elkaar aan. In beide poules was al snel duidelijk dat Dave en Tristan de sterkste waren. Tristan bleef uiteindelijk het koelst en won hiermee verdiend de titel bij de junioren.

Vanwege het 100 jarige bestaan van DONK kreeg vervolgens iedere deelnemer 3 prachtige flights met hierop het jubileum logo afgedrukt uitgereikt namens de Jubileumcommissie. Hierna kon de titanenstrijd bij de volwassenen beginnen. Na wat gepuzzel bij de wedstrijdleiding (helaas hebben we toch ieder jaar weer wat afmeldingen vlak voor het begin, waardoor het schema in de war loopt!!) konden we met een kleine vertraging van start met 65 deelnemers (13 poules van 5).

Dat het ieder jaar moeilijker wordt om te winnen bleek wel uit de vele verrassende uitslagen. Veel ex-winnaars die al in een vroeg stadium werden uitgeschakeld, veel potentiele kanshebbers die toch de druk niet aankonden en veel onbekende talenten die ver wisten te komen. De finale ging uiteindelijk tussen Mischa de Jongh en Roald Heerkens. Hierin bleek het uiteindelijk 3x scheepsrecht voor Mischa, want na 2 eerdere verloren finales ging hij nu wel met de felbegeerde beker aan de haal.

Ik wil hierbij graag alle mensen die deze gezellige avond weer mogelijk hebben gemaakt bedanken en dan met name de sponsoren, mensen achter de bar en de dames en heren die de broodjes shoarma hebben bezorgd en klaargemaakt! Ook namens mijn mede organisatoren, Michiel Dessing, Jeroen Keijser en Menno de Jong allemaal bedankt en op naar de volgende editie!!

Jeroen de Jong

PS: We gaan nog even brainstormen met zijn vieren en het bestuur of we eventueel in November weer de “DONK Darts dubbel Open” gaan houden, dus dit laten we eventueel zo snel mogelijk weten!!