DONK D2 – VV Spirit D5, uitslag 9-0

Een week na de strijd om het koploperschap, gewonnen door Donk, stond vandaag wederom een thuiswedstrijd op het programma, nu tegen VV Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel. Deze geelwitten (indirect verantwoordelijk voor de kop boven dit artikel) konden nog geen punt bemachtigen deze competitie, maar zorgden daardoor op voorhand al wel voor Cruijffiaanse vergelijkingen : “van Italianen, kun je niet winnen, maar wel verliezen”  en : “niet gaan denken, dat je er al bent nu, niet te makkelijk !!”.  De begeleiding koos voor een andere insteek. Vandaag bepalen jullie zelf de grens hoe graag je wilt winnen, maar denk eens even aan het verschil : opstaan in Ouderkerk in de wetenschap dat de nummer één wacht, gretig om ons thuis te ontvangen en hopeelijk valt het mee, of : haha ! we staan eerste, we worden beter en vandaag gaan we het doelpuntenverschil met de rest verkleinen !. Maar dan geldt : tikken, lopen,jagen en op jacht naar de snelle 1-0 en 3-0 (geen tikfout). 

Na het showen van de nieuwe sweaters begint D2 sterk aan de aftrap. Op links schiet Lesley er al een keer langs, en op rechts doet Jack dit eveneens, de eerste voorzetten komen al direct van de flanken. Toch zal het een pass van Jonah (menen we..) zijn die Lesley wegstuurt, een bekeken schot rechts van de keeper, links voor de kijker en jawel : 1-0 na zes minuten !, dat is mooi gelukt !. Op naar meer, zou je zeggen. Maar dat gebeurt niet..integendeel, het spel wordt erg rommelig door de eerdere ruimtes niet groot te houden, maar in de as de ballen te gaan halen of te snel naar voren te willen. En dan blijkt Spirit er snel uit te kunnen komen. Nadat Jack nog met een boogbal van ver de te ver staande keeper had verrast (net naast), schiet er een bal plots door het midden dooe het centrum, waar 1 van de verdedigers uit positie was gelopen. Het is aan Stef en Keeper Serge te danken dat de schade beperkt blijft. Maher, geposteerd als linksback gaat dan aan zijn eerste van meerdere rushes van vandaag beginnen, en het spel kantelt in ieder geval weer. Na de eerste wissels (Appi en Giovanni erin) is Lesley in de punt gaan spelen, en na opstomen van Maher en verlengen van Ritchie is hij weg. Onder zware druk blijft hij goed op de been en schuift de 2-0 binnen. Appi verdient twee maal achter elkaar een corner, en die worden de eerste helft goed genomen door Giovanni. Eerst knalt Ritchie de bal via de lat over, maar even later is het weer raak : Maher staat ongehinderd vrij en knalt de bal tegen de touwen, 3-0 en rust.

Appi wordt gevraagd D1 te versterken, Jeffrey gaat naar de bank, Hugo rechtsachter waardoor Stef voorstopper wordt, en Jack en Tycho staan er weer in. Al in de derde minuut schiet Jack aan de rand van het strafschopgebied de 4-0 binnen, en voor we het weten staat Tycho ook weer op de lijst : 5-0. Achterin omspeelt Hugo twee man, alvorens hij Jonah inspeelt. Met Tom in de buurt gebeurt mij niets, ik durf wel, hoorden we hem denken…. . Spirit komt er daarna niet meer aan te pas, en na een dubbele één-twee  tussen Lesley en Jack besluit de laatste plots tot een schot op de goal ver buiten het strafschopgebied. Hij heeft de keeper al een paar keer zien ingrijpen bij de penaltyschip en gokt erop dat hij dit weer doet, en jawel !, plots ligt de bal in het mandje 6-0 !. Een zig-zag slalom langs een berg spelers wordt 7-0 door Lesley, en het regent corners. Jeffrey lost Tycho af in de spits en wederom corners.. Uit een van de afgeslagen hoekschoppen ontvangt Jack de bal terug en buitenkant rechts gaat de bal loeihard de goal in : 8-0. Een opvallend zwarte gedaante, gekleed in een nieuwe zwarte sweater van de ploeg en dito bontmuts trekt de aandacht door enthousiast te juichen : het is Serge, die tegelijkertijd voelt dat het goed fris is…..Ruimte genoeg nu, en weer vanaf rechts komt de bal via Tycho bij Giovanni, die de bal bijkans het doel inwandelt. Zoveel koelbloedigheid wordt gehonoreerd door een publiekswissel (en ook wel om even te lachen : afspelen Gio, haha !!), waarna de scheidsrecher-invaller M. Gelderblom affluit; 9-0. Spirit wensen we bijzonder veel succes toe tegen de paars-witte brigade van Ommoord volgende week (in hun én ons belang..), en complimenten voor de sportieve houding van de ploeg ondanks de stevige nederlaag.

Opstelling SV Donk D2 : Serge/Tom/Jeffrey/Maher/Stef/Jonah/Ritchie/Hugo/Giovanni/Lesley/Tycho/Jack en Appi, in wissellende samenstelling !.

De concurrenten maakten geen misstap, volgende week SV Gouda D3 uit, met DONK weer in het vertrouwde geel/zwart.