Donk D2 – Ommoord D3, uitslag 2-1

Vandaag stond na een bijzonder sterk begin van de competitie (even voor de niet-ingewijden : 8-1 tegen ONA thuis, 2-3 winst tegen Stolwijk uit, 1-2 uit bij Olympia en 1-3 bij Jodan Boys uit) het paars-wit van Ommoord op het programma. Na afloop van de bekercompetitie hadden we daar vriendschappelijk 2-1 verloren, maar domineerde Donk D2 de tweede helft. Beide teams gingen vandaag richting aftrap met 3 punten voorsprong op SPV’81 uit Polsbroek D1, met de wetenschap dat onze vrienden uit Ommoord deze ploeg op een erg grote nederlaag had getrakteerd.

Een erg goed gegroepeerd en gedisciplineerd spelend Donk pakte direct het initiatief. Een gewonnen duel van Lesley op het middenveld met steekpass op Jack zorgde voor het eerste gevaar ; de voorzet richting tweede paal werd net voor de aanstormde Hugo tot corner verwerkt. Aansluitend werd de slag op het middenveld meestal gewonnen door de geel-/zwarten, en leverde dit kansen op voor Giovanni “trainer : twijfelde tussen erlangs of schieten..” en Tycho. De laatste, een paar weken geleden fysiek behoorlijk van slag en daarna door een geniale ingeving van Maher geposteerd als meer dan scherpe spits, zag zijn inzet gestuit door de keeper.

Achterin heerste er rust, Serge (minst gepasseerd in de afdeling..),Yannick (pitbull..), Jeffrey ( El Capitano..), Tom (The Power), en Stef (onze eigen Usain Bolt, sprintkampioen 100 meter), vormden een sterk front, en zorgden voor goede voortzetting naar het midden. Net na het kwartier opende Jonah naar de linkerkant, actie van Hugo, voorzet goed naar de spits Tycho die de bal mist…., Jack loopt door en laat bal stuiteren, uithaal en yes… ! boven de keeper gaat de bal tegen de touwen, 1-0 !. Een mariniersgroet aan het publiek wordt nog herkend, voordat 9 maten zich op hem storten. De beoogde voorsprong is daar, nu uitbouwen. En de beoogde tactiek werkt.., binnen 8 minuten krijgen de geel-/zwarten nog 2 behoorlijke kansen, die helaas niet verzilverd worden. En Ommoord dan ?, nou, die komen er sporadisch, maar zeer gevaarlijk uit met corners, maar het enige gevaar komt uit een schot in het rustsignaal, die net naast de rechterkruising zeilt.., het zou teveel zijn geweest op dit moment.

In de tweede helft tapten de gasten uit een ander vaatje. Jack kreeg een dubbele dekking en de steekbal werd er frequent uitgehaald. De duels werden meer en meer gewonnen door Ommoord en de druk neemt toe. Ritchie (vervanger van Stef als rechtsback-) alsmede Mike, ontlasten de verdediging echter regelmatig goed met prima voortzettingen, en Maher op links won meer en meer zijn duels. Na circa 10 minuten in de tweede helft kreeg Donk een vrije trap. Na enige aarzeling (vanwege afspraken in de rust..) liet Gio de bal aan Jeffrey, die zich al verheugde op een pegel van hemzelf !. Ondanks de kreten van het enthousiaste thuispubliek zeilde de bal toch nog ruim een meter boven de deklat. Even later was het raak….., na een goede combinatie op het middenveld had Tycho zich vrijgelopen…, net weer in het veld gekomen staat hij op scherp, niet teruggevlagd door de grens van Ommoord voor de keeper en jawel !!!, met een koele schuiver schuift onze recente ontdekking de bal tegen de touwen : 2-0 !!!.

Gespeeld ???, welnee !. Ommoord tapt uit een ander vaatje en winnen meer en meer het duel, maar Donk houdt stand. De verdedigers weten zich bovendien gesteund door Serge, die zich vandaag eens in het blauw verkleed had, in plaats van het welbekende paars !. Op en neer gaat het spel, maar ver in de extra tijd verliezen we een belangrijk duel op het middenveld. Binnen seconden is Ommoord voor het doel en men twijfelt niet ; hoog en droog wordt de 2-1 achter Serge geschoten; zonde maar dat is voetbal.

Gelukkig fluit scheids Mike Gelderblom , bijzonder goed omgaand met commentaar uitteam (“moet je niet fluiten scheids ?”), alswel het thuisteam (“tijd,tijd,tijd scheidsie..!!), voor het einde, en durven we te veronderstellen dat Donk D2 vandaag met passie, strijd en techniek de 3 punten terecht mocht bijschrijven. We zijn nu los van Ommoord (3e-) alswel SPV’81, die met 7-3 wonnen van Jodan Boys. Volgende week Spirit thuis, een tegenstander waar we weer beginnen met een 0-0 stand….. .

Opstelling Donk D2 : Serge/Jannick/Jeffrey/Tom/Stef (Ritchie)/Lesley/Jonah/Maher(Mike)/Giovanni(Hugo)/Tycho/Jack.