DONK D2 – Jodan Boys D5, uitslag 4-0

Geel-/Zwarten gaan het best met weerelementen om en winnen verdiend.

Regenvlagen tezamen met een straffe wind, dat is op voorhand voer voor discussies. Extra kleding of niet, doorwisselen, maar ook : wind eerst mee of tegen ?. De meningen zijn hierover verdeeld weten we uit het verleden, dus dat is duidelijk. We gaan af op de eigen ervaringen en kiezen wind mee, we drukken liever de ander de verdediging in !. We zijn gelukkig weer compleet en geven aan dat vanwege het terugkomen van blessures Yannick en Ritchy 2 x een kwartier spelen, en voeren wat wisselingen qua posities door. Ook zijn we wederom voorzien van een scheidsrechter die ook vroeg is opgestaan, en een vlekkeloze neutrale partij zal fluiten, zo kan het dus ook…… .

De Jodan Boys beginnen aardig, en we zien wat combinaties op het middenveld, maar tot concreet gevaar leidt dit niet. Bij Donk beginnen de eerste passes venijnig door te komen, en via Stef en Yannick wordt Hugo op rechts weggestuurd. Op snelheid worstelt hij zich op rechts langs de linksback, en stormt schuin op de keeper af, zijn schot wordt gekeerd door de keeper en komt in het bezit van Hugo, die direct past naar Mike en met een perfecte boogbal buiten het strafschopgebied lanceert Mike de bal in de bovenhoek : 1-0 !

Donk zit er nu bovenop. Met de regen en wind in de rug wordt Jodan Boys zwaar teruggedrukt, ten koste van veel uitballen- en corners voor Donk. Het zal echter balverlies van een juist uitgerukt Jodan Boys op onze helft zijn wat de 2-0 oplevert : Jonah onderschept een aanval, en met een één-twee met Ritchie wordt Giovanni diepgestuurd. Wij vermoeden dat Giovanni op weg naar het vijandelijke doel aan één ding denkt : méén je niet !, nieuwe schoenen aan mijn voeten en ik ben weg !. Hij stormt dus op het doel af en drukt af, met links vuurt hij voor de kijkers rechts, 2-0 !. Het trainersduo vraagt hem naar de kant en bieden aan de schoenen te poetsen, maar vriendelijk en beslist wijst Giovanni dit aanbod zonder iets te zeggen af : bekijk het maar, ken ik zeker reserve zitten !!! zal hij denken.

De eerste wissels volgen, het beeld blijft echter hetzelfde. Serge houdt zich slim warm met wat oefeningen, daar het voetbal zich op de helft van de tegenpartij afspeelt. Corners van Jack en Giovanni leveren gevaar op, en Tom wordt 2 x gestuit. Het kan niet uitblijven of de score wordt opgevoerd, en nadat eerst Jonah na een corner nog naast schiet, en Maher wordt opgevangen, is het Lesley die zich door de verdediging slalomt en voor de 3-0 zorgt. Even later is het rust.

In de tweede helft wordt een aanvallender Jodan Boys verwacht, gesteund door de wind. De opdracht om strak in de voeten te spelen wordt echter knap uitgevoerd, en verder dan afstandsschoten komen de gasten niet. Donk daarentegen komt er een paar maal goed uit, en waar de bal wordt weggeschoten vangen onze verdedigers de bal tijdig op zodat het spel snel weer richting het doel van Jodan Boys gaat. Halverwege de 2e helft wordt er aangegeven dat Hugo rechtsback wordt, Stef trekt naar binnen en Tom gaat de spits in. We zien al snel dat Tom de bal handig afschermt zodat middenlinie kan bijsluiten. Na zo’n actie van Tom bereikt hij Maher, die Jack wegstuurt op rechts, Jack verspeelt aanvankelijk de bal maar knokt zich terug- & langs de linksback, voorzet op Tom die ook handig doorzet en uiteindelijk verlengt op Tycho, die droog de 4-0 aantekent. In het vervolg zien we nog een afstandsschot van Mike (bovenkant lat-), doorbraak van Tycho gestuit door keeper( zat meer in..), en een dwarrelbal van Tycho die op de paal beland, maar de meeste commotie is nog bij een spaarzame counter van de gasten, als een schot gekraakt wordt (letterlijk- & figuurlijk..) door de neus van Stef. Gelukkig levert dit naast wat bloedverlies uiteindelijk geen schade op !. Met een 4-0 eindstand maken we ons op voor de volgende derby : uit tegen ONA, die hun wedstrijd zagen afgelast, evenals concurrent Ommoord. Slechts nummer 3 in de afdeling (SPV) speelde, en wonnen met 4-7 bij Spirit.

Opstelling : Duran*Van Gennep*Paap*Van Oosten*Van Loon*Pronk*Hariti*Oskam*Hekking*Gibbon*De Jong*Van Delft*De Ruiter & Van Berkel.