DONK BLIJFT WINNEN DONK-NOCKralingen 3-1

Medekoploper DONK heeft ook zijn vierde wedstrijd in winst weten om te zetten. Na een 0-1 achterstand bij rust stelde de thuisclub in de tweede helft orde op zaken, 3-1.

DONK startte zonder de geblesseerde Jeffrey Ysselsteyn en de geschorste Jordy de Jong. De bank werd dit keer onder andere bevolkt door Zakaria Azaay en Charaf Akoub.

Pupil van de week Xania Busdorf, zeven jaar nog maar en keepster van DONK JO9-2, wilde haar grote idool, DONK’s keeper Bas van der Eem, heel graag laten zien dat ook keepers kunnen scoren. Haar doelpoging verdween echter net naast. Het bleek geen voorbode voor een doelpuntloos DONK dat voortvarend uit de startblokken kwam. Met verzorgd voetbal werd NOCKralingen al snel in de verdediging gedrongen. Dit resulteerde in de derde minuut in een schot van Mark van Doeland (net naast) en in de vijfde minuut in een buitenspelgoal van Wessel Akerboom.

DONK moest wel alert blijven. De counters van de Rotterdammers waren niet zonder gevaar. In de tiende minuut mocht DONK zelfs van geluk spreken toen Dave Tol zijn directe tegenstander Cihan Kolay met een duwtje in de rug uit balans bracht. Scheidsrechter Haripersad vond het vergrijp echter niet zwaar genoeg voor een penalty.

DONK ging onverstoorbaar door. De ploeg kreeg diverse aardige mogelijkheden na strakke voorzetten van Sjors van Hanswijk en goede corners van Georgio Petridis. Succes bleef echter uit.

Dat succes had er moeten komen toen de opgerukte gelegenheidslinksback Michael Verdouw in de 24e minuut vrij voor de keeper werd gezet na een knappe combinatie tussen Mark van Doeland en Sjors van Hanswijk. Keeper Juan Bekmy wist zijn inzet echter knap tot corner te verwerken.

Hierna werd DONK ongeduldig. Het verloor de organisatie uit het oog en in de jacht op de openingstreffer kwamen er te veel spelers voor de bal. NOCKralingen profiteerde onmiddellijk. Een messcherpe pass door het hart van de onderbemande defensie van DONK bereikte Jay Denzell Eyra die Cihan Kolay een niet te missen kans bood, 0-1. DONK protesteerde nog omdat de schutter buitenspel zou hebben gestaan, maar scheidsrechter Haripersad was onvermurwbaar.

DONK was hierna de kluts kwijt. De rust verdween uit het spel en het was maar goed dat aanvoerder Rik Bogaard in zijn doelgebied assistentie verleende na een slippertje van Werner Overkamp, anders waren de rapen gaar geweest voor DONK.

De eerste helft ging vervolgens uit als een nachtkaars. Verder dan een wissel aan NOCKralingen-zijde ( Caron Hardo Kloppert voor Izaak Pattiwael) en een iets te zachte vrije trap van Wessel Akerboom (goed gestopt) gebeurde er weinig meer.

In de tweede helft ging DONK dynamisch van start. Al in de 46ste minuut zette Mark van Doeland met een fraaie steekpass Wessel Akerboom alleen voor de keeper. De middenvelder probeerde met een subtiele voetbeweging te scoren, maar dat mislukte jammerlijk.

DONK bleef hierna druk zetten en leek na een uur spelen loon naar werken te krijgen. Rik Bogaard ontsnapte aan buitenspel, koerste op het Rotterdamse doel af, maar struikelde op het laatste moment over de bal.

In diezelfde minuut wisselde DONK’s trainer Rob Gieben rechtsback Dave Tol voor de offensief ingestelde Zakaria Afaay en werd het systeem omgegooid.

In de 66ste minuut scoorde DONK dan toch de verdiende gelijkmaker.

Eerst stuitte de doorgebroken Michael Verdouw nog op de keeper. De daaropvolgende corner van Georgio Petridis werd daarna met zoveel effect ingedraaid dat de bal via de binnenkant (!) van de eerste paal voor de voeten van Rik Bogaard caramboleerde. De spits had geen moeite om de 1-1 binnen te tikken.

Twee minuten later kantelde de wedstrijd definitief. Wessel Akerboom brak door en werd binnen de beruchte lijnen door centrale verdediger Yanninck van Eijck vastgehouden. Een gele kaart voor de Rotterdammer en de bal op de stip was het logische vervolg. Rik Bogaard scoorde feilloos, 2-1.

Nadat Imad El Yousfi in de 70ste minuut tegen een wel heel ongelukkige gele kaart was aangelopen, revancheerde hij zich twee minuten later.. Na een assist van Wessel Akerboom scoorde hij uit een bijna onmogelijke hoek de 3-1.

Het pleitte voor de moegestreden Kralingse team dat het bleef knokken voor een beter resultaat. Vooral de voor Danny van Os ingevallen Fouad Al Bouayadi onderscheidde zich daarbij. In de 83ste minuut schampte een schot van hem de lat.

Vijf minuten eerder was DONK overigens dichtbij de 4-1. Met Charaf Akoub in de ploeg voor de licht geblesseerde Rik Bogaard kwam Georgio Petridis een voet tekort om een lage voorzet van Sjors van Hanswijk binnen te tikken..

Vlak voor tijd glipte Charaf Akoub knap door de Rotterdamse defensie. Hij werd in extremis gestuit en belandde binnen de beruchte lijnen in een grondduel waarna hij eerst een knie in de nek en vervolgens een tik van de langs lopende keeper moest incasseren. Het gebeurde kennelijk buiten het gezichtsveld van scheidsrechter Haripersad, waarmee NOCKralingen goed weg kwam.

In de slotseconden werd NOCKralingen nog twee keer gevaarlijk. Eerst bleef keeper Bas van der Eem met kunst en vliegwerk baas in eigen huis en even later trof Fouad Al Bouayadi in redelijk kansrijke positie het zijnet.

Het bleef bij een dik verdiende 3-1 zege voor DONK dat de koppositie nu in punten deelt met AGE dat concurrent Haastrecht versloeg.

Aanstaande zondag speelt DONK weer thuis. Het ontvangt dan het veel scorende Hillegersberg.

DONK’s trainer Rob Gieben toonde zich content met het verzorgde spel van zijn ploeg in het eerste half uur. De gebrekkige organisatie daarna was hem niet ontgaan. Ook roemde hij de veerkracht van het team om na rust het tempo op te voeren en zo de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Hij prees zich gelukkig met zijn brede selectie met veel gelijkwaardige spelers die op diverse plaatsen inzetbaar zijn.