Donk B1 hervat zege reeks

Na een lastige 0-0 uitwedstrijd tegen Haastrecht B1, trad Donk B1 zaterdag 3 oktober aan tegen de Be Fair B1, de nummer 3 op de ranglijst. Koploper Donk B1, gestoken in het sponsortenue van Praktijk Proximaal sportmassagegouda.nl, begon sterk aan het duel.

Al binnen het eerste kwartier was Donk enkele keren gevaarlijk voor het doel van Be Fair verschenen. Kort na de prachtige 1-0 van Suleyman, liet Edwin Gouw de 2-0 aantekenen. Een mooi geplaatst schot in de korte hoek na een prima lopende aanval van Donk. Het goede spel van het eerste half uur kreeg echter geen vervolg. Slordigheidjes slopen langzaam in de ploeg en een slecht verzorgde opbouw bracht de spanning weer terug 2-1.

De 2e helft probeerde Donk weer het initiatief naar zich toe te trekken, maar een strijdend Be Fair ging steeds meer in eigen kunnen geloven. Na enkele kleine kansjes stond er plots 2-2 op het scorebord. Deze domper werd een kwartier voor tijd nog eens vergroot doordat Donk met 10 man verder moest na een rode kaart. Het verzorgde veldspel van de eerste helft maakt plaats voor opportunistisch voetbal. Vanuit de omschakeling was de rappe Rachid Fourka weer eens trefzeker : 3-2.

Be Fair schakelde nog een tandje bij maar een strijdend Donk was nog steeds in staat om de defensie van Be Fair moeilijk te maken. Een aanval over diverse schijven werd met een droog hard schot via binnenkant paal afgerond door de instormende Bas Houdijk.

Al met al een keurige overwinning met een aantal mooie leermomenten. Volgende week wordt de bekerronde afgesloten met de uitwedstrijd tegen Moordrecht en aan Donk de taak om de bovenste positie te behouden.