Donk A1 wint internationaal toernooi “Strijthagencup” te Landgraaf.

Donderdag 29 mei was het dan eindelijk zover, Donk A1 vertrok voor 3 dagen naar Limburg.
In Landgraaf werd deelgenomen aan het internationale toernooi “De Strijthagencup” van vv Schaesberg.
De mannen moesten vroeg opstaan, want om 8.15 uur vertrokken we samen met de B1 naar Landgraaf.
Tot Den Bosch hadden we veel regen onderweg, daarna werd het gelukkig droog en kwamen we ruimschoots op tijd aan.
We speelden in de middag 4 wedstrijden; tegen SDZ, vv Schaesberg, vv Vesta en VVIJ.
Alleen tegen het thuisteam werd vooral door gemakzucht verloren, de andere 3 wedstrijden werden eenvoudig gewonnen.
Ondanks die ene nederlaag konden we de cup nog winnen, wel noodzakelijk om dan de 3 wedstrijden van vrijdag te winnen.
We vertrokken naar hotel Rolduc maar eerst moesten de heren even de maag vullen bij de lokale MacDonalds.
Nadat een Limburgse moeder en dochter de nodige aandacht hadden gekregen van de boys, reden we naar Rolduc.
De receptie van Rolduc had ons in een apart gebouw en op een aparte vleugel gezet, zo konden we niemand tot last zijn.
Alle kamers waren naast en tegenover elkaar met wat stoelen in een centrale ruimte, niks mis mee.
Daar hebben we toen maar even de nodige colaatjes gedronken en lekker hard muziek gedraaid.
Na de warme douche, hebben we even gezamenlijk een rondje door het complex gelopen.
Daarna zijn hebben we taxi’s besteld om naar de feestavond op het complex van vv Schaesberg te gaan.
Op het complex was het niet al te druk maar de muziek was heel gezellig en samen met de boys van Roda 46 hebben we de nodige colaatjes gedronken.
Te veel cola drinken is niet goed, want van zoveel suiker zou je wel eens kunnen gaan overgeven……………………….
Uiteindelijk zijn we met de taxi’s om een uur of half 2 terug naar het hotel gegaan, in de hoop daar nog een afzakkertje te halen in de bar bij Friedie.
Helaas was de bar dicht en hebben we nog maar een klein borreltje gedronken tot een uur of 4 bij de kamers.
Een paar van de boys waren de sleutel gaan halen maar hadden per ongeluk een taxi gebeld, waarmee ze vervolgens in een Duitse nachtclub terecht kwamen.
Kan iedereen gebeuren hoor boys………………….
Ondanks de korte nacht, zat iedereen wel keurig om 9.00 uur aan de ontbijttafel.
Sommigen moesten na het ontbijt even een uurtje bij slapen, we moesten immers nog 3 belangrijke wedstrijden spelen.
Mede door de goede voorbereiding versloegen we op dag 2 de laatste drie tegenstanders; FC Tildonk, Roda 46 en HBC Heemstede en wonnen we het toernooi!
Hoewel we eigenlijk allemaal liever cola drinken, hebben we de toernooiwinst toch maar even gevierd met een pilske!
Na de prijsuitreiking waren de boys weer net zo blij als bij de E-pupillen en poseerde iedereen trots met de grote beker!
Daarna lekker douchen en naar het hotel om ons klaar te maken voor het avondprogramma.
Om 20.00 uur waren we (met de B1) bij Hoeve de Aar in Heerlen en konden we de maag vullen met BBQ-vlees, diverse salades, brood en patat.
Aansluitend zijn we met zijn allen twee uurtjes gaan bowlen en deed de Limburgse DJ zijn best om de boel op te zwepen!
Terwijl de ouders van B1 volledig uit hun dak gingen op de muziek, viel het oog van menig A en B spelers op een paar jonge meiden op baan 3.
Als vliegen door stroop gelokt, vlogen de boys op de meiden af, dit terwijl Theo naar hartenlust strikes bleef gooien en er daardoor met de pot vandoor ging.
Om 23.00 uur vertrokken we weer naar Rolduc om in de lokale bar nog een paar colaatjes te drinken bij Friedie in de bar.
De meeste boys wilde nog even naar de lokale disco en vertrokken met taxi’s naar de “Mixx” in Kerkrade.
De rest dronk met de begeleiders en ouders van B1 nog een paar drankjes tot een uur of twee.
De discoboys waren ca. 4.00 uur weer in het hotel en zo was het al met al een mooie dag en heerlijk uitstapje geweest.
Wederom zat iedereen weer om 9.00 uur aan het ontbijt en vertrokken we ca. 10.00 uur weer naar Gouda.
We hebben een paar fantastische dagen gehad en het mooie seizoen hiermee op passende wijze afgesloten.
Graag nog de nodige bedankjes voor;
– Theo voor het beheer van de kas en je assistentie de afgelopen twee jaar
– Marcel voor het vlaggen van alle wedstrijden dit seizoen
– Ruud Lubken voor al het “geregel”
– Alle spelers van B1 voor het aanmoedigen en aanvullen gedurende het hele seizoen
– Koos de Keizer voor de “inkoop” voor Landgraaf
– Rik, Kevin en Bas voor het aanvullen van de selectie op Landgraaf
– Donk selecties voor de bijdrage aan onze cola-pot in Landgraaf
– Donk voor de bijdrage aan onze cola-pot in Landgraaf
– Alle ouders en overige begeleiders voor de supports
…. en uiteraard wil ik alle spelers van Donk A1 bedanken, het hele jaar ben ik met veel plezier jullie trainer geweest!
Veel plezier iedereen weer volgend seizoen bij Donk in respectievelijk A1, Za1, Zo1 of Zo2 en alvast een fijne vakantie gewenst!

Wim van de Velde
Landgraaf collage totaal