DONK A1 start overtuigend in nacompetitie

Alles werd uit de kast gehaald om DONK A1 goed te laten beginnen aan de nacompetitie voor een plekje in de Hoofdklasse.

Om 11 uur werd begonnen met een verlaat ontbijt, waarbij meesterkok Paul de eitjes bakte, de A1 spelers nog even bij B1 kon gaan kijken en 12.10 uur de bespreking plaatsvond. 12.30 uur vertrok de bus.

Na een busreis van iets meer dan 1 uur kwam DONK A1 aan op een verlaten complex van OVV. Moeten we hier wel spelen werd er gedacht?

Op 4 mensen na in de kantine was het stil, Spelers van OVV zaten al in kleedkamer bleek. DONK kwam bij OVV aan met 22 spelers en begeleiding en 32 supporters, zodat het direct druk was in de kleine kantine van OVV.

Later kwamen toch nog wel wat mensen kijken van OVV en ook diverse mensen van DONK kwamen met eigen vervoer nog naar Oostvoorne.

Donk A1 begon goed en was in het eerste half uur zeker de betere en creëerde al diverse kleine mogelijkheden, maar ook OVV kwam 2 x in de counter, na balverlies van DONK, vrij voor keeper Brian, maar wist niet te scoren.

Na ongeveer een half uur spelen zette Pon een goed blok op het middenveld, raakte hierbij helaas wel geblesseerd, en de bal kwam snel bij Jesse, die alleen voor de keeper de 0 – 1 op het bord zette.

Pon ging van het veld af en even later moest ook Werner het veld verlaten na een migraine aanval. DONK moest met 2 invallers weer even alles op de juiste plaats zetten en ging met een 0 – 1 voorsprong de rust in.

Na rust was het OVV die zeer sterk begon en DONK was de draad even kwijt, middenveld werd overlopen en OVV kreeg kansen en stond na 10 minuten in de 2e helft met 2 – 1 voor.

Waar aan het begin van het seizoen dit soort wedstrijden dan vaak een verlies werden voor A1, heeft trainer Paul de mannen nu zover dat ze gewoon blijven voetballen en de draad weer oppakten. Dit resulteerde enkele minuten na de 2-1 al weer tot de gelijkmaker van wederom Jesse.

Hierna ging het spel heen en weer maar DONK kwam wat gelukkig op voorsprong na een doelpunt van Jeffrey, die de bal vanaf 60 meter richting doel schoot. De bal werd gedragen door de wind, de keeper van OVV moest al achteruitlopend inschatten waar de bal kwam, en liet de bal bij het oppakken uit zijn handen vallen, waarna de bal over de doellijn rolde.

Hierna ging DONK verder en kwam uit een vloeiende aanval de bal bij Justin, die twee man omspeelde en de bal in de korte hoek prikte, ofwel de 2 – 4 maakte. Daniel moest daarna helaas uitvallen met een hamstringblessure.

Hierna maakte Mo nog de 2 – 5 en was de strijd beslist. OVV probeerde het nog wel, maar keeper Brian hield alles uit zijn doel.

Rest nog te vermelden dat ook nu weer 4 B1 spelers mee gingen als wisselspeler(en 4 gingen mee kijken). Klasse.

Een goede uitgangspositie voor de return van komende week op het DONK-veld. Hierna werd het met meesterverteller/zanger Hans aan de microfoon een hele gezellige terugreis, waarna op nog enkele kannetjes bier werden genuttigd.

Zaterdag 16 mei dus DONK A1 tegen OVV A1 om 14.45 uur.