DONK A1 haalt geen promotie naar de Hoofdklasse

Helaas is het A1 niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie.

Na de 6 -1 nederlaag in Maasland, was DONK gebrand om in ieder geval positief af te sluiten en had men zelf het geloof nog om met 5 doelpunten verschil te winnen.

DONK begon scherp aan de wedstrijd en zette goed druk op MVV’27, waarbij je kon zien dat zij niet hoefden en wachtten op de counter.

Na 15 minuten spelen schoot Jeffrey van Dam op de binnenkant van de paal en bleef een doelpunt helaas uit.

Even later ging Jesse Bottinga alleen door, maar schuin voor de keeper schoot hij over. DONK creëerde nog enkele kleine mogelijkheden,

Maar ook MVV kwam 2 x via de counter goed door, maar de zeer attente Mike Gelderblom was elke keer eerder bij de bal dan MVV 27.

Vlak voor rust was het dan toch Jesse Bottinga die de 1-0 op het scorebord zette.

Na rust ging DONK wederom goed van start en na 15 minuten kreeg DONK een strafschop die Mark van Doeland in schoot; 2 – 0.

Na de 2 – 0 kwam Mo Irezzi alleen voor de keeper maar miste, Jesse Bottinga schoot tegen de lat, en diverse schoten ging en rakelings langs het doel,

Maar de gewenste 3 – 0 bleef uit, waarna het geloof langzaam weg zakte en MVV in de counter een paar keer gevaarlijk door kwam, wat 2 minuten voor tijd resulteerde in een 2 – 1 waarna de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde.

Voor waar toch een prima Prestatie van A1 die sinds 14 december 2014 alleen de wedstrijd vorige week in Maasland heet verloren en de andere 18 wedstrijden ongeslagen is gebleven.

Na afloop bedankte Paul Verkroost de jongens voor een geweldig leuk seizoen en  dat hij volgend seizoen met het grootste gedeelte van de groep verder had willen gaan, maar dat gebeurt helaas niet en bedankten de spelers Paul, Theo en Marcel voor hun inzet bij de A1 en regen de drie een shirt aangeboden met een elftalfoto er op en een bosje bloemen voor het thuisfront.

Ook de supporters bedankt voor het steunen van A1 in de laatste wedstrijden va dit seizoen.

Jeugdcommissie sv DONK