DONK 4 KAMPIOEN

We gaan even terug naar vorig jaar zomer,  op dat moment is de selectie te groot voor 2 teams en dus creëren we er een team bij: Donk 4. Een elftal met de afvallers uit de selectie en een aantal mannen die niet meer kunnen trainen maar wel een balletje willen trappen op de zondagmorgen. In september moest er een hoop geregeld worden voor de 1e wedstrijd, uit tegen Moordrecht 1 op 24 september maar het lukte! Als trainers zijn Raymond Gelderblom en Edwin Top aangesteld door het technisch hart van de club met Jurgen Paap als stand-in. 238 dagen, 34 weken en ruim 7 maanden later kon het 4e kampioen worden…uit bij stadsgenoot ONA.

De hele week was de spanning merkbaar op de club, in navolging van de trainingsmaatjes van Donk 2 wilde de spelers van Donk 4 natuurlijk ook de schaal omhoog houden. En het moet gezegd worden, aan de intensiviteit van de trainingen lag het niet met dank aan de heren Overkamp, van Loon en ‘regen’ trainer Vat. Iedereen was er klaar voor, zondagmiddag 12 uur ging het gebeuren op de Walvisstraat. Maar op zaterdagmiddag kwam het verzoek van de tegenstander om de wedstrijd om 09:30u te spelen zodat de hitte mee zou vallen en ivm de ramadan van een aantal spelers. De financiële administratie van Donk stemde in want het zou goed zijn voor de baromzet en dus stonden de mannen zondagochtend om 08:30u bij ONA.

Na de teamtactische bespreking (met een videoboodschap van Edwin Top vanaf Kos) gingen we dan van start. Vanaf minuut 1 in de wedstrijd was duidelijk dat het tijdstip voor wat problemen zorgde bij Donk, de concentratie was ver te zoeken. Trainer Paap besloot al halverwege de 1e helft wat wisselspelers warm te laten lopen. Gelukkig hebben we een topspits in de gelederen en maakte Roy vd Graaf 10 minuten voor rust de 0-1. De rest van de 1e helft vergeten we maar snel.
In de rust bleek dat trainer Top niet ontspannen aan het zwembad kon liggen en dus moest er de 2e helft meer inzet getoond worden want trainer Gelderblom had niet voor niks 3 kratten bier gehaald een dag eerder.

De 2e helft starte voortvarend, de uit Maastricht teruggekeerde spelers Tim vd Eem en Sebas Roosenboom wiste elkaar makkelijk te vinden en laatst genoemde speler schoot een verwoestende vrije trap binnen: 0-2! ONA was nog maar net van de schrik bekomen toen Martijn Cras de 0-3 binnen tikte (met zijn linker) op aangeven van de vanuit Apeldoorn teruggekeerde Joey Hofstede (volgend jaar maar niet meer met Pinksteren voetballen). Wat reste was een potje zomeravond voetbal op de zondagmorgen en het publiek dat er was kon de zonnebrand al gaan smeren. Oja, vlak voor tijd werd Jordi van Loon nog onderuit gehaald in de vijandelijke 16 meter en wist doelman Mike Gelderblom zijn collega keeper te passeren uit de gegeven strafschop. Hierna was het mooi geweest en blies de arbiter voor het laatst op zijn fluitje.

Nadat we ‘de trap’ van ONA op waren gegaan vloeide het bier rijkelijk, het kampioenschap was binnen! Helaas konden de trainers niet in het bubbelbad gegooid worden, maar de dansmoves van Enrich Fleur maakte een hoop goed! In de namiddag werd samen met de mannen van het 2e het feestje gevierd en daar kwam bij dat Donk 1 en de Donk 3 de nacompetitie voor promotie behaald hadden, het zonnetje en de kannen bier zorgde voor een onvergetelijke zondagmiddag 20 mei!

Indien u de heren van Donk 4 nog wil zien schitteren dan kan dat op zondag 27 mei as tegen de nummer 2: Nieuwerkerk 5. De eerdere ontmoeting eindigde in een 3-4.  Daarna is het seizoen echt voorbij en krijgen de spelers een paar maanden als beloning om vervolgens in september weer af te trappen voor een nieuw seizoen. De contractonderhandelingen met de trainers worden komende week gestart en de datums voor de talentendagen om als speler aan te kunnen sluiten staan binnenkort op Facebook.