DONK 3 zet studenten van Antibarbari gemakkelijk opzij!! DONK 3 – Antibarbari 6 uitslag: 7 – 2

Uit werd nog een zwaarbevochten 4 – 3 overwinning behaald op Antibarbari 6, ditmaal ging het een stuk eenvoudiger voor DONK 3. Antibarbari ,zeker geen slecht team, werd op vakkundige wijze met een ruime nederlaag teruggestuurd naar Rotterdam. Het fundament van de overwinning werd al in de 1e helft gelegd. Met de wind tegen werden een aantal mooie aanvallen opgezet die uiteindelijk de gewenste voorsprong opleverden.

Met een 16 man tellende selectie (die van tevoren nog even aangepast moest worden door 2 griep gevallen) werd vandaag voor het eerst als koploper begonnen. Het verschil in de 1e helft tussen beide teams zat hem met name in de assist (ofwel de zo belangrijke laatste pass). Antibarbari met de wind mee, stond 16 keer buitenspel of schoot de bal richting de BoB. DONK ging een stuk zorgvuldiger om met het balbezit, waardoor we vrij eenvoudig uitliepen naar een 4 – 0 voorsprong. Balletje breed Menno, 1 – 0, afgeslagen corner Malaka, 2 – 0, balletje breed Van der Stad, 3 – 0, doorgekopte bal op Malaka, 4 – 0 (zijn 21e van het seizoen, doelstelling behaald). Bob had kennelijk te doen met de tegenstander en dacht ik ben bijna 2 meter dus ga 5 meter voor mijn doel staan. De tegenstander (slim IQ waarschijnlijk) zag dit ook en schoot de vrije trap door het midden over hem heen. Ruststand derhalve 4 – 1.

De 2e helft met 4 verse krachten in het veld (we hielden 1 warm ijzer nog op de bank, hierover later meer) werd uiteindelijk eenvoudig uitgespeeld. De 5 – 1 was wel een mooie aanval dwars door het midden van het centrum. Een opkomende de Heij, een-twee met Malaka, en de Heij die vakkundig de bal onder de keeper doorschuift( zijn 6e van het seizoen, doelstelling behaald). De 6 – 1 kwam op naam van ter Meulen, door goed te anticiperen op een voorzet die te hard leek voor alles en iedereen, kon hij uiteindelijk vanuit een moeilijke hoek toch nog de bal binnen schuiven. Hierna was het moment van de Blok aangebroken (als laatste verse kracht in de ploeg gekomen voor Van der Stad). De Heij in buitenspelpositie weggestuurd langs de zijlijn, dacht ik heb mijn doelstelling al behaald, dus leg hem breed op de Blok. Wat vervolgens gebeurde was “een Kieftje” (de kenners weten meteen waar we het over hebben). De normaal toch technisch begaafde speler kreeg het voor elkaar om de bal, wellicht uit sportiviteit, maar waarschijnlijker uit onkunde niet in het doel te krijgen. De laatste treffer, weer een zelfde situatie, de Heij vanaf de zijkant, bal breed, maar nu zat er een tegenstander tussen die hem er zelf maar in schoot.

We blijven hierdoor logischerwijs bovenaan staan. Volgende week komt nummer 2 V.O.C. 5 op bezoek. Aanvang is wederom 12.00 uur op Sportpark DONK.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador