DONK 3 wint ook in zeiknat Capelle!!! cvv Zwervers 3 – DONK 3 uitslag: 1 – 5

Om te scoren moet je ook de bal hebben, dit zal de gedachte zijn geweest van Zwervers de eerste 5 minuten van de wedstrijd. Na veelvuldig balbezit van Capelse zijde, kwam de bal ineens na 4 minuut 43 voor de voeten van Michael de Jong. Hij bedacht zich geen seconde en verzond een puntgave lange bal tussen de keeper en de laatste linie van Zwervers. Menno dook er als een kip zonder kop achteraan en verschalkte de keeper op slinkse wijze, 0 – 1 voor en Zwervers beteuterd achterlatend. Toen Malaka, een krappe minuut later, ook nog de 0 – 2 erin prikte, werd de stemming er begrijpelijkerwijs niet beter op bij de tegenstander.

Het restant van de 1e helft bleef DONK de bovenliggende partij. Bazen zag halverwege de 1e helft Jimmy geheel vrijstaan op de middenstip en omdat de verdedigers van Zwervers geen zin hadden om hem te verdedigen mocht hij zo doorlopen richting de keeper. Even omspelen en de bal in het netje prikken, 0 – 3. De 0 – 4 was na een klein misverstand een productie van de gebroeders de Jong. Menno was namelijk al teruggelopen naar de middenlijn in de veronderstelling dat Malaka het wel alleen zou afmaken, maar uiteindelijk op het laatste moment de bal voor een leeg doel nog even breed lag. Op dit moment speelde DONK overigens al met 10 man, omdat Desmond even dacht dat hij met Ter Land Ter Zee en in de Lucht (“Blij dat ik Glij”) meedeed. Het slotakkoord van de 1e helft was voor Zwervers. Bob vergreep zich licht aan een aanvaller van Zwervers, waarna de bal via de kluts in het lege doel werd geschoten. De scheidsrechter had echter al gefloten voor een overtreding en lag de bal op de stip. De rechteraanvaller gaf nadrukkelijk aan dat hij hem wilde nemen (kreeg als advies mee om hem wel te maken en anders een kopstootje te ontvangen), maar schoot hem hopeloos over het doel en zelfs over de ballenvanger. Een Jaap Stammetje zullen we maar zeggen.

Al met al weinig reden tot klagen in de rust voor de Keiz(ijs)er, waardoor hij besloot om direct 5 maal te wisselen. In de rust werd ‘duidelijk’ aangegeven om zo door te gaan en niet te verslappen. DONK liet uiteindelijk de tegenstander veelvuldig aan de bal in de 2e helft. Het stond echter goed en er werden weinig tot geen kansen weggegeven. De eretreffer voor Zwervers viel ongeveer halverwege de 2e helft. Een ‘Zondagsschot’ plofte op schitterende wijze in de bovenhoek, achter de verbouwereerde BoB (helaas weer niet de nul). Bob had vlak hierna nog wel een schitterende redding in huis, waardoor het geloof niet in zijn geheel terugkwam bij de tegenstander. Het slotakkoord van DONK kwam van de voet van Van Tol. Met buitenkantje rechts (half wreef, zoals we van hem gewend zijn) nam hij een corner welke er in één keer in dreigde te draaien. Een verdediger van Zwervers probeerde dit nog te voorkomen, maar waarschijnlijk door het effect aan de bal kopte hij de bal achter zijn eigen keeper.

Al met al dus weer een mooie overwinning voor DONK 3. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen ASW 3, Aanvang 12.30 uur op Sportpark DONK. Onze dank gaat uit naar de uitstekende scheidsrechter en de ontvangst van cvv Zwervers. Oma’s bal werd niet hoog genoeg beoordeeld, dus hier kunnen we het bij laten voor deze week!!

Amada Mia, Amore Mio,
El Pasador