DONK 3 wint als een echte kampioensploeg!! DONK 3 – Nieuwerkerk 6 uitslag: 1 – 0

Ploegen die kampioen worden winnen vaak ook hun slechte wedstrijden, Dat is een feit wat algemeen bekend is in de voetballerij. Als de voortekenen blijken te kloppen mogen we er dus vanuit gaan dat DONK 3 dit seizoen kampioen gaat worden. Het gat met Nieuwerkerk 6 is in elk geval definitief geslagen, maar het was bar en boos (en niet alleen het weer).

Met name in de 1e helft was niet om over naar huis te schrijven. El Pasador komt normaal gesproken ruimte te kort om alles goed te verwoorden, maar ditmaal valt er over de 1e helft weinig te vertellen. Misschien over het snelle uitvallen van Van Meeteren, het afstandsschot van De Jong op de paal of het constante gemekker van de nummer 5 van Nieuwerkerk. Hij had zondagavond niet misstaan in het Carré debat, want wat kan die jongen slap ouwehoeren. Omdat ook Nieuwerkerk er niet veel van bakte stond er met rust een logische 0 – 0 op het scorebord.

De 2e helft ging het niveau en tempo bij beide ploegen iets omhoog, waardoor er aan beide kanten wat meer kansen te noteren waren. DONK had halverwege een aantal riante mogelijkheden achter elkaar. Vrije doortocht van Menno op de keeper. Cornervariant van Kreek en Blonk, waarbij de bal tot 3x toe niet tegen het net gewerkt kon worden. Malaka net langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens was het de beurt aan Nieuwerkerk om een aantal mogelijkheden om zeep te helpen. Waarbij de laatste kans uitstekend werd gepareerd door de Blok (ditmaal weer op doel, omdat BoB zijn clean sheet tegen Olympia vierde met een welverdiend snoepreisje). Aan de brilstand leek hierdoor geen verandering meer te komen. Echter DONK perste er nog één keer een aanval uit. Opgezet door Bazen (als een echte aanvoerder veel vuil werk opknappend), bal uiteindelijk op links bij Kreek, loepzuivere voorzet welke keurig werd binnen gelopen door De Heij (opkomend vanaf rechtsback). Niet veel later werd er afgefloten door scheidsrechter Blom en konden er wederom 3 (zwaarbevochten) punten worden bijgeschreven. Nog 6 wedstrijden te gaan……

Volgende week wederom een thuiswedstrijd, ditmaal komt T.O.G.B. 5 op bezoek. Aanvangstijd wederom 12.00 uur sportcomplex DONK.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador