DONK 3 verovert koppositie onder winterse omstandigheden!!

DONK 3 – ASW 3  uitslag:  9 – 1

De grote vraag was of de wedstrijd wel door kon gaan? Koning winter is namelijk gearriveerd in ons kikkerlandje met een grotendeels wit veld als gevolg. Omdat de paar weken winterstop ons goed waren bevallen, pijntjes hersteld, en dus weer een fitte selectie, wilden we toch wel graag voetballen. Bezems in de hand en de lijnen zichtbaar maken was dus het advies. Na een half uurtje poetsen was het veld speelklaar en dit bleek uiteindelijk een prima keuze te zijn geweest.

DONK hoefde vandaag geeneens zijn beste spel te laten zien, daarvoor was het krachtsverschil simpelweg te groot. ASW was met goede bedoelingen naar het DONK complex afgereisd, maar weigerde aan het eind van de 1e helft een aantal malen de trekker over te halen. Hierdoor bleef het bij rust bij een 3 – 0 voorsprong voor de manschappen van De Keiz(ijs)er, door toedoen van De Boer (vooruit dan maar), Driel (ingestudeerde vrije trap) en Menno (één tweetje met zichzelf).

In de 2e helft was het al snel klaar met het verzet van ASW. DONK met 5 verse krachten in het veld (zoals gezegd fitte selectie) sloeg binnen 5 minuten 3x toe, waardoor het gat geslagen was en aan het doelsaldo gewerkt kon gaan worden. Uiteindelijk werden er nog 3 bij geschoten en omdat je dan toch automatisch ergens verslapt kon ook ASW nog een eretreffer maken. Voor diegene die de statistieken bijhouden nog de doelpuntenmakers in de 2e helft: 2x Menno, Blonk, Driel, Netten (Penalty en zijn 1e van het seizoen, hulde!!) en Malaka. Al met al dus de start die we voor ogen hadden en hiermee ook de koppositie overgenomen van V.O.C. 5. Het ziet er rooskleurig uit, maar de weg is nog lang!

Volgende week zijn we vrij en de week erop gaan we weer verder met wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal komt Antibarbari 6 op bezoek, Aanvang wederom 12.00 uur

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador