DONK 3 swingt buiten, maar niet binnen de lijnen!!!

DONK 3 – Maasstad Tediro 3  uitslag:  4 – 4

Met dank aan DJ van Golden zit de sfeer er al snel goed in vandaag! Een box met een geluidsvermogen waar de Heren van DONK 5 U tegen zeggen. Een variatie in de muziek, zodat zowel jong als oud tevreden mag zijn. Het belooft allemaal weer een fantastische middag te worden. En fantastisch werd het ook, zonovergoten DONK complex, 25 graden, 1e thuiswedstrijd en het aantal toeschouwers dat met de week toeneemt.

Of de wedstrijd van vandaag ook fantastisch was, kan El Pasador vrij kort over zijn, Nee. Met een flinke vertraging, want de tegenstander moest kennelijk vanuit een andere tijdszone komen en was hiermee in de war geraakt. Hun thuiscomplex ligt pal naast het mooiste stadion van Nederland en de reis hier vandaan naar Gouda is toch wel erg ver. Waren we hierdoor afgeleid? Kwam het, omdat de tegenstander heel veel moeite had met het invullen van de spelerspassen, of waren we teveel verwend geraakt de eerste 2 wedstrijden?

De 1e helft verliep uiterst moeizaam, waardoor diverse toeschouwers in de rust al besloten hadden om lekker aan de bar of op het terras plaats te nemen. De Blok had ons nog wel op voorsprong gebracht, maar mede door heel veel slordigheid van onze kant was de ruststand 1 – 1. In de 2e helft een iets betere fase en door Malaka en wederom De Blok lopen we uit naar een 3 – 1 voorsprong. Over en weer valt nog een doelpuntje (van ons door Yerno) en zo staat het in de 94e minuut 4 – 2. Met volgens Ter Meulen nog 30 seconden te spelen worden de 1e kannen alvast besteld door Van Tol. Dat er in de voetballerij echter vaak onverklaarbare dingen gebeuren werd vandaag weer pijnlijk duidelijk. Een zucht een scheet en een boer later stond het 4 – 4, was er een rode kaart (voor de tegenstander) gevallen en liepen we met een gelijkspel terug naar de kleedkamer.

Een beetje beduusd zaten we in de kleedkamer, maar al snel drong tot ons door dat we de volgende ronde van de beker hadden behaald. Een goede wake-up call vandaag, zodat we weer scherp aan de competitie kunnen gaan beginnen. Volgende week gaan we hiervoor afreizen naar Nieuwerkerk, waar om 12.00 uur op sportcomplex Dorrestein de wedstrijd tegen Nieuwerkerk 6 gepland staat. Onze dank gaat uit naar scheidsrechter Forsthovel, die de wedstrijd fluitend tot het einde bracht.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador