DONK 3 stelt na rust orde op zaken!!! TOGB 4 – DONK 3 uitslag: 1 – 7

Slecht weer, vroeg tijdstip, uitwedstrijd in Berkel, dit is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig konden we, na een kort telefoontje, uiteindelijk toch nog compleet vertrekken. Het was vandaag een wedstrijd met 2 gezichten, zoals je ze wel vaker ziet. Een goede tegenstander in de 1e helft en een compleet onzichtbare (mede door wat wisselingen) tegenstander in de 2e helft. Het schijnt dat De Keiz(ijs)er na afloop om tips gevraagd is hoe hij het toch voor elkaar krijgt om het verval te beperken.

DONK kon vandaag weer beschikken over het sterren duo, Steenbergen en Van Meeteren, beide waren ook nadrukkelijk aanwezig. Van Meeteren zorgde na een fraaie solo met zijn chocoladebeen voor de 0 – 1 voorsprong. TOGB kwam hierna echter steeds beter in hun spel, wat uiteindelijk al snel de gelijkmaker opleverde. Het restant van de 1e helft was boeiend te noemen, 2 ploegen die graag wilde voetballen, de tegenstander deed dit wat zorgvuldiger dan ons, waardoor zij in 1e instantie de mogelijkheden hadden om op voorsprong te komen. Blok, bij afwezigheid van BoB en De Boer weer op doel, hield echter bekwaam zijn doel de rest van de middag schoon. Aan het eind van de 1e helft waren de kansen weer voor ons, echter had ook TOGB een Zwarte Panter op doel staan. Met 2 katachtige reflexen wist ook hij (voorlopig nog) zijn doel schoon te houden.

Zoals gezegd kon TOGB het niveau van de 1e helft niet vasthouden. Ook de verdienste van DONK om hier in korte tijd van te profiteren. Een afgeslagen corner werd direct na rust door Steenbergen op doel gevuurd, waarna Malaka de bal met de hak verlengde, waardoor de keeper kansloos was. Amper 5 minuten later een fraaie aanval over de linkerkant, Blonk (die zich steeds nadrukkelijker voorin ging melden) speelt af op De Jong, die tikt het ‘Balletje breed”, Van Meeteren vrij voor de keeper, en die rondt bekwaam af. De rest van de 2e helft was het eenrichtingsverkeer. Blonk zorgde met zijn eerste 2 treffers van het seizoen voor de 4e en 6e treffer, tussendoor had Malaka nog de 5e gemaakt. In het restant van de wedstrijd was met name Driel nog op zoek naar een goaltje, maar hij kwam helaas een aantal malen een teenlengte tekort. Uiteindelijk in de slotseconde maakte Malaka met een kopbal zijn hattrick compleet na een loepzuivere voorzet van Kreek. Door de overwinning stijgen we naar de 2e plaats op de ranglijst. Ook Tante Oesha is vandaag van de kaart geveegd, ik had het niet meer verwacht, maar het ‘Balletje Breed’ werd door de kenners met een 9 beoordeeld, waardoor we een nieuwe koploper hebben.

Volgende week de confrontatie met nummer 3 ESTO 3, Aanvang 12.00 uur Sportpark DONK. We zien U weer graag langs de lijn.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador