DONK 3 sluit competitie af met verlies!! DONK 3 – Swift Boys 2 uitslag: 0 – 1

De belangstelling was groot, de kans op het kampioenschap was klein, maar een kans is een kans. DONK moest winnen van Swift Boys, maar kwam uiteindelijk na een povere 2e helft bedrogen uit. Swift Boys ging er dankzij een benutte penalty (via de rebound) met de winst vandoor. Echter wist RVC ’33 ook te winnen waardoor uiteindelijk RVC er met de titel vandoor gaat.

In de 1e helft had DONK de zaken nog goed voor elkaar. Groots werd er niet gespeeld, maar achterin stond alles vrij goed, waardoor Swift Boys nauwelijks gevaarlijk kon worden. DONK kon een aantal keer gevaarlijk worden uit de omschakeling, maar de precisie ontbrak vaak bij de o zo belangrijke eindpass. De grootste kans was vlak voor rust voor Malaka, vanuit de rebound uit een corner kwam de bal voor zijn voeten, maar van ongeveer een meter of 6 mikte hij te hoog. De 2e helft was misschien wel één van de minste dit seizoen. Vooral voetballend ging er meer fout dan goed. Eigenlijk konden we alleen nog maar gevaarlijk worden vanuit corners of vrije trappen. Swift werd gevaarlijker en kwam halverwege de 2e helft verdiend op voorsprong. De penalty werd nog bekwaam gestopt door de Blok, maar in de rebound waren de aanvallers van Swift attenter dan onze verdedigers.

We kunnen ons dus nu gaan opmaken voor de Nacompetitie. Een poule van 3 met, als El Pasador zich goed heeft laten informeren, fc IJsselmonde 2 en VFC 2. Allemaal één keer tegen elkaar waarna de winnaar promoveert of zich handhaaft in de 2e klasse. Voor DONK staat er volgende week zondag eerst een uitwedstrijd op het programma tegen, als het goed is, fc IJsselmonde 2.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador