DONK 3 revancheert zich tegen HWD 3!! HWD 3 – DONK 3 uitslag: 0 – 7

Waar thuis nog een onnodige nederlaag werd geleden, werden ditmaal de punten (zoals eigenlijk altijd) mee naar huis genomen. Het ging, de uitslag doet anders vermoeden, allemaal niet vanzelf. Wellicht was de concentratie verdwenen, omdat we ongeveer 25 minuten later dan gepland was pas begonnen. Het leek even op een pupillenwedstrijdje, geen kleedkamer beschikbaar, app niet ingevuld door de tegenstander, verwarring bij de scheidsrechter bij de controle van de tegenstander. Toen ook bij ons First Hill en The Golden Boy gecontroleerd waren konden we eindelijk beginnen.

Het niveau in de 1e helft was niet best. Tijdens de warming-up werd gauw duidelijk dat normaal voetbal vandaag niet mogelijk was. Nederlanders staan toch bekend als gras experts, maar het veld bij HWD is kennelijk hierbij overgeslagen. Een ouderwetse knollentuin dan maar. Al vrij snel komen we op voorsprong, nadat Netten in het zestienmetergebied in de mangel wordt genomen. Het vonnis wordt feilloos geveld door Ter Meulen. Het restant van de 1e helft is HWD eigenlijk de bovenliggende partij, maar zodra ze in de buurt van het doel komen missen ze de rust om het uit te spelen of af te maken. Bij ons is de scherpte er niet, een aantal goede mogelijkheden wordt daarom onnodig om zeep geholpen.

Na een lekker vers bakkie thee (in gedachten) kon de 2e helft (ook na enige vertraging, omdat de keeper van HWD nog aan het poepen was) beginnen. Omdat het nachtwerk dreigde te worden besloten we om de wedstrijd snel in het slot te gooien. De 1e grote kans was nog wel voor HWD, maar toen éénmaal de 0 – 2 (Netten, subtiel met het buitenkantje langs de keeper)) viel was het snel gedaan. De ruimtes werden nu wel benut en de kansen ook afgemaakt. Achtereenvolgens Van der Stad (knap afgemaakt op het knollenveld), Malaka (keeper op het verkeerde been gezet), Mijnheer de Boer (subtiel met de knie, oh wat was hij blij), Mighty Mike (subtiel van afstand over de keeper heen) en De Heij (beetje geholpen door de keeper) maakten de zevenklapper compleet. Al met al doen we leuk mee en behoort een prijsje nog steeds tot de mogelijkheden.

Een beetje onverwachts is de volgende wedstrijd voor de beker. Na een duidelijke 7 – 1 nederlaag zijn we toch wegens sportief gedrag door naar de volgende ronde! Of het hier een foutje betreft van de KNVB is nog niet geheel duidelijk, we wachten het maar af.

Volgende wedstrijd daarom op 4 maart, DONK 3 – Delft 2, Aanvang 12.00 uur

Amada Mia, Amore Mio,