DONK 3 op karakter naar eerste thuisoverwinning!! DONK 3 – VEP 2 uitslag: 1 – 0

Het gaat toch aan je vreten, uit al 15 punten gehaald en thuis slechts eentje. Als dan VEP 2 op bezoek komt weet je dat het waarschijnlijk wederom lastig gaat worden, maar de wil om te winnen was groot vandaag. Zo konden we eindelijk na 90 zware minuten juichen na afloop van een thuiswedstrijd.

Het begon niet al te best aangezien Netten al voor aanvang van de wedstrijd moest afhaken. Hierdoor begon Malaka op zijn geliefde positie, rechtshalf. De 1e helft was er één van de gemiste kansen, dat de rust derhalve met een 0 – 0 stand werd bereikt mag een wonder heten. De grootste was voor VEP. Maar een bal voor een leeg doel inschieten (we zien het bijna wekelijks) blijft een lastige opgave. Niet veel later komt BoB verkeerd terecht en heeft de spits de bal voor het inschieten voor wederom een leeg doel, maar hij treuzelt te lang en de scheidsrechter besluit het spel stil te leggen om de keeper te verzorgen.  De kansen voor ons op een rijtje: Malaka een-tegen-een op de keeper bal niet onder controle, Menno vrije kopkans slecht gemikt, Van der Stad die alles goed doet behalve de afronding en Driel die een corner tegendraads (binnen) kopt, maar de scheidsrechter wijst vreemd genoeg niet naar de middenstip.

De 2e helft zijn er aan beide kanten veel minder kansen te noteren. We staan eigenlijk vrij goed, waardoor VEP slechts sporadisch gevaarlijk kan worden. Direct na rust een grote kans voor Menno, maar oog in oog met de keeper krijgt hij hem er niet in. Halverwege de 2e helft verliezen we Steenbergen met een lelijke beenwond (4 hechtingen), waardoor Van Tol de regisseur op het middenveld wordt. Uiteindelijk valt de beslissing door een mooie aanval over rechts. Voorzet van Menno die in eerste instantie te hard lijkt, maar Van der Stad krijgt met een uiterste krachtinspanning de bal terug bij Malaka en die schiet via de vingertoppen van de keeper de bal in het netje. In het restant is VEP eigenlijk alleen nog gevaarlijk via een aantal vrije trappen, maar de Zwarte Panter (in de 1e helft al de vervanger van BoB) weet zijn doel schoon te houden.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Uit tegen de virtuele koploper Swift Boys 2 (9 gespeeld 9 gewonnen), Aanvang 12.00 uur, sportpark Swift Boys, Prinsenlaan 902.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador