DONK 3 met grote overmacht kampioen!! DONK 3 – ONA 3 uitslag: 7 – 1

De vraag was op een gegeven moment niet meer of, maar wanneer gaat DONK 3 kampioen worden. In de 1e competitiehelft kon VOC 5 nog enigszins gelijke tred houden, maar na de winterstop stond er geen maat meer op DONK 3. De overwinningen werden aaneen geregen en de voorsprong alsmaar groter en groter. Tot uiteindelijk het moment suprême daar was en het zoet van de champagne en weet ik veel wat allemaal nog meer naar binnen gegoten kon worden. Een geoliede machine, 20 overwinningen, 3 gelijke spelen en slechts één smetje tot nu toe (inclusief beker). We zijn de beste van Noord, Oost, Zuid en West. De buitenstaanders waren kansloos, de “sherrynichten” nog kanslozer, oké het moet gezegd, de buren uit K.A.G. pikte nog één puntje van ons af, maar ook zei moesten vandaag buigen voor de kampioen.

Zoals het een goede verslaggever betaamt probeerde ik na afloop als eerste een reactie te krijgen van de succes trainer De Keiz(ijs)er, maar al lurkend aan een fles chardonneret was hij te emotioneel om te reageren. Van het begin tot het eind wist hij de boel scherp te houden, blessures te voorkomen, teambuilding te creëren en niet geheel onbelangrijk te zorgen voor de juiste speler op de juiste positie. Er is op dit moment nog een vacature bij de KNVB, laten we in godsnaam hopen dat we hem kunnen behouden, mijnheer de Boer zal wellicht flink de portemonnee moeten trekken, maar hij is het waard.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. DONK was wederom een maat te groot voor zijn tegenstander, zoals zo vaak dit seizoen. Bij rust was er al een geruststellende 5 – 0 voorsprong, waardoor de 2e helft, met een “paar” verse wissels, vakkundig uitgespeeld kon worden. De doelpuntenmakers op een rijtje: Menno (nummer 15 doelstelling behaald), Mighty Mike, Menno, Menno, Driel, Malaka en Jimbo. Na precies 90 minuten vond scheidsrechter Brenkman het welletjes en kon het feest gevierd worden.

Onze dank gaat uit naar alle mensen die deze mooie dag mogelijk hebben gemaakt (sponsoren, DONK, vrouwen, kinderen, AH, Mijnheer de Boer en Netten). Het was een mooi feest, terwijl ik dit aan het typen ben heb ik gelukkig net mijn fiets gevonden. Het Cafeetje Heeurlijk hakte er toch wel in, maar ja Kampioen wordt je niet zo vaak in je leven. Nu nagenieten en bijkomen en dan klaarstomen voor de Beker, want er zit nog meer in het vat (je kan het je bijna niet voorstellen na gisteren).

Na 8 thuiswedstrijden en Olympia mogen we volgende week, voor de verandering, weer eens buiten Gouda voetballen. Als trotse kampioen gaan we op bezoek bij CKC 3. Aanvang wedstrijd 12.00 uur, Sportpark ’t Veer (Giraffestraat 71).

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador