DONK 3 met goed gevoel de zomerstop in!! DONK 3 – VFC 2 uitslag: 6 – 2

De opdracht van de Keiz(ijs)er was vooraf helder. Een goed resultaat neerzetten, zodat we het seizoen goed af kunnen sluiten en een klein beetje revanche kunnen nemen voor de nederlaag van vorige week. Het team slaagde met vlag en wimpel voor deze opdracht. In de 1e helft wilde hij nog niet binnenvallen, maar in de 2e helft was er al snel geen houden meer aan. De kans op promotie is nihil, maar in het voetbal gebeuren wel vaker vreemde dingen.

De Keiz(ijs)er had in de allerlaatste wedstrijd een basisplek over voor De BoB. Het harde werken op de doordeweekse trainingsavonden werd beloond met een plek onder de lat. Op een slippertje in de 90e minuut na deed hij dit met verve. Een plek op de bank was er weggelegd voor de gebroeders Lubken, omdat er op het laatste moment nog een aantal spelers, waarschijnlijk door het slopende seizoen, amper meer normaal konden lopen. Mede door het warme weer lag het tempo niet erg hoog in de eerste 45 minuten. DONK had wel veelvuldig de bal, maar kon in 1e instantie niet echt gevaarlijk worden. Naarmate de helft vorderde, en we uiteraard al wel op een 0 – 1 achterstand stonden, kwamen de kansen wel. Het vizier stond echter niet op scherp, waardoor de aloude tip in de rust duidelijk was, zo door blijven gaan dan moet hij vanzelf vallen.

Een ouderwetse aftrap bracht soelaas direct na rust. Volgens de scheidsrechter is dit tegenwoordig verboden, dus opnieuw nemen. Dan maar de bal eerst terug, de Heij in de diepte gestuurd, balletje terug naar Steenbergen en 1 – 1. VFC, totaal van slag door dit gebeuren, kwam niet meer in het spel voor. De ruimtes werden zo groot dat we steeds makkelijker gingen combineren. De doelpunten vielen hierna als rijpe appelen, de Blok met een mooi wippertje over de keeper (voor óf achter de lijn aangeraakt door ???, volgens de Blok hemzelf, vooruit dan maar Blok +1), Netten met een schuiver langs de keeper, De Heij 2x en de inmiddels ingevallen W. Lubken. De na afloop genomen penalty’s (waar volgens de regelementen ten aller tijden een winnaar uit moet komen) eindigde in 4 – 4. We konden ons er niet druk om maken, het gewenste resultaat was binnen, een klein feestje kon er worden gevierd. We kunnen ons op gaan maken voor een aantal maanden welverdiende vakantie.

Onze dank gaat uit naar al onze volgers dit seizoen. We hopen dat we een ieder voldoende vermaak hebben kunnen geven en zien jullie allemaal graag ergens in september weer terug.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador