DONK 3 kraakt de koploper!! Swift Boys 2 – DONK 3 uitslag: 4 – 6

Swift Boys was gewaarschuwd van tevoren. DONK 3 had tot nu toe al zijn uitwedstrijden in winst weten om te zetten. Ook nu werd weer aan het langste eind getrokken, maar de manier waarop roept uiteindelijk toch vraagtekens op. Een gedisciplineerd spelend DONK geeft de tegenstander in de 1e helft een lesje effectiviteit om vervolgens in de 2e helft alles bijna uit handen te geven. Gelukkig kwam alles zoals zo vaak weer goed.

De winterstop was lang. Voor DONK 3 was dit prettig te noemen aangezien vele blessures konden herstellen. Met een nagenoeg fitte selectie kon daarom afgereisd worden naar Rotterdam. In het begin was het even aftasten hoe goed de tegenstander (10 gespeeld, 10 gewonnen) eigenlijk wel niet was. Vaak weet je van Turkse tegenstanders veel techniek, maar weinig samenspel, Swift Boys wist elkaar eigenlijk prima te vinden. Dit resulteerde uiteindelijk na ongeveer een kwartiertje in de openingsgoal. Hierna was het restant van de 1e helft voor DONK. De gelijkmaker kwam van het hoofd van Menno na een puntgave voorzet van Steenbergen. Niet veel later een vrije trap vanaf de rechterkant die door Mighty Mike in de doelmond wordt geslingerd, verdediger van Swift Boys schrikt hier zo van dat hij de bal in het uiterste hoek deponeert. Ter Meulen weet het verschil naar 2 te tillen door attent te reageren op een mislukte voorzet van Menno. Eén van de tegenstanders, niet gewend aan een achterstand, dacht vervolgens met een andere sport dan voetbal bezig te zijn en kon meer dan terecht gaan douchen. Nog een snel uitgevoerde De Jong- counter (Michael op Jeroen, afmaker Menno) vlak voor rust en de marge was geruststellend.

Dréétje Hazes, Wolter Kroes en Kraantje Pappie werden al gedraaid in de rust, maar volgens sommigen was de strijd nog niet gestreden. Het eerste kwartier doorkomen en dan was het geloof er wel uit bij de tegenstander volgens anderen. Het 1e kwartier kwamen we met het nodige kunst en vliegwerk door, maar wat er in het volgende kwartier gebeurde mogen we ons best voor schamen. Het moet gezegd, Swift Boys gooide alle schroom van zich af en liet zien waarom ze tot nu toe alles hadden gewonnen, maar wat wij op de toendra lieten zien was beschamend. Zo kon het gebeuren dat, na drie bijna identieke aanvallen, het een kwartier voor tijd ineens 4 – 4 stond. De gelijkmaker was voor de Turkse bank reden om met zijn allen het veld te bestormen, maar wat wij inmiddels geleerd hadden, “nooit te vroeg juichen”. Door alle adrenaline besloot de Turkse laatste man er vanuit zijn eigen helft een heuse solo uit te gooien, helaas voor hem bal kwijt aan Menno, die stuurt Malaka de diepte in en met een subtiel chippie over de keeper staan we ineens weer voor. Vlak voor tijd zijn de rollen omgedraaid, Malaka diep op Menno en wederom met een subtiel chippie is de overwinning een feit.

Verder nog het vernoemen waard is de terugkeer van Capitano Bazen en Blonkie, vooral voor Blonk was het weer reden om van oor tot oor te glimmen na maandenlang blessureleed. Volgende week zaterdag gaan we verder met de DONK Open 2018 om vervolgens de dag erna thuis aan te treden tegen Hillegersberg 2, Aanvang 12.00 uur.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador