DONK 3 kedeng kedengt voorbij VOC 5!! DONK 3 – VOC 5 uitslag: 8 – 2

DONK 3 komt nog weleens als een locomotiefje op gang om vervolgens gaandeweg de wedstrijd keihard toe te slaan. Tegen VOC 5 was hier echter geen sprake van. Als een heuse TGV kwam men uit de startblokken, waardoor VOC al snel op een ruime achterstand werd gezet. De klap was kennelijk hard aangekomen bij de tegenstander, want geen moment in de wedstrijd waren ze nog in staat om een vuist te maken. Zo neemt DONK 3 afstand van zijn directe concurrent en komt volgende week de volgende concurrent op bezoek.

Met de avond ervoor de “DONK OPEN 2017” in de armen (of toch benen), overigens gewonnen door de schoonvader van De Heij, werd afgetrapt tegen directe concurrent VOC 5. Aangezien een groot aantal spelers aanwezig waren bij de DONK OPEN (en sommige hiervan om 03.30 dolend door Gouda werden gespot), was er toch van tevoren enige terughoudendheid. Al snel werd echter duidelijk dat VOC vandaag kansloos zou worden gelaten. Met fraaie aanvallen die elkaar in rap tempo opvolgden, werd al snel een 3 – 0 voorsprong bereikt. 1 – 0 van de schoen van Malaka, 2 – 0 opnieuw Malaka en de 3 – 0 door een bekeken vrije trap van specialist Mighty Mike (de avond ervoor toch wel teleurstellend al vroeg uitgeschakeld). Waar midweeks nog zo voor gewaarschuwd was door ter Meulen, was kennelijk niet aan iedereen zijn oren besteed (ik noem geen namen). Met een klein beetje scherpte had VOC met rust al op een veel ruimere achterstand gezet moeten worden.

Na rust verwacht je dan een getergde tegenstander vechtend voor zijn laatste kans, niets was echter minder waar. Al snel de zoveelste gevaarlijke corner en van Driel (8e van het seizoen, doelstelling behaald) weet wel raad met dit soort buitenkansjes, 4 – 0. Wedstrijd gespeeld en het gallery play kon beginnen. Omdat je bij gallery play vaak de scherpte verliest werden er uiteindelijk nog maar 4 bijgeschoten en ook nog 2 geïncasseerd. Op een rijtje: 5 – 0 van Meeteren, 6 – 0 van der Stad, 7 – 0 jaja eindelijk van de 0 af, Steenbergen en de laatste kwam op naam van Malaka. Hierbij moet vermeld worden dat dit toch wel een hele speciale was, want dit was namelijk het 100e doelpunt van het nog prille seizoen. Toch wel een mijlpaal, na 18 wedstrijden, voor de manschappen van De Keiz(ijs)er. Forsthovel kon zijn doelstelling van 2 ook nog volbrengen, maar wilde het iets te mooi doen (met de nadruk op iets), dus het bleef uiteindelijk bij 8 – 2.

1 zwaluw maakt nog geen zomer, dus volgende week kunnen we weer aan de bak. Wederom een thuiswedstrijd en wederom om 12.00 uur, DONK 3 – Nieuwerkerk 6

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador