DONK 3: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht!! DONK 3 – Zoetermeer 5 uitslag: 7 – 3

Starbeach, Callela, Porec, Ibiza, Lloret de Mar, Sunny Beach, Rode brug, de zomerstop van DONK 3 was gevarieerd, maar elke speler afzonderlijk kreeg de nodige adviezen mee van De Keiz(ijs)er om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. Hij kwam zelf echter, zoals we van hem gewend zijn, met een ijzersterke opening. Ter voorbereiding op de 1e wedstrijd besloot hij er een party in te gooien, waarbij het grootste gedeelte van het elftal aanwezig was. Hij had aan iedereen gedacht, maar ook zichzelf had hij niet buiten beschouwing gelaten. Met een heuse stoeipoes tussen zijn benen werd het seizoen officieel afgetrapt en kon de pret weer beginnen.

Een niveautje hoger, omdat we het jaar daarvoor zo nodig kampioen moesten worden, dus een ieder was benieuwd hoe we ervoor stonden. Het antwoord hierop kwam al snel. Welgeteld 24 seconden waren er nodig om ervoor te zorgen dat de 1e alweer in het mandje lag. Onze scherpschutter Menno (de avond ervoor had hij al laten zien goed te kunnen richten) kopte de bal van een meter of 3 precies in het hoekje en kon het feest direct al beginnen. Zoetermeer werd overrompeld en dat resulteerde al snel in de 2 – 0. M-J werd op volle snelheid getorpedeerd binnen de zestien en zo kon Menno alweer zijn 2e van het seizoen aantekenen. Het ging iets te gemakkelijk en de teugels werden gevierd, waardoor Zoetermeer kon terugkomen tot 2 – 1. De teugels werden daarna weer  strak getrokken, waardoor Menno (ja ik weet het, het wordt eentonig) voor 3 en 4 – 1 zorgde.

De 2e helft begon als een kopie van de 1e helft. Alleen was ditmaal de tegenstander de maker van het doelpunt (volgens de kenner was het nu geen 24, maar 32 seconden). Een flinke domper gelijk naar rust, maar gelukkig hadden we 2 verse spitsen. Uitstekende actie van Van der Stad die de Blok een niet te missen kans geeft. Gelukkig mist hij hem dit keer ook daadwerkelijk niet. Eigenlijk komen we hierna niet meer in de problemen. De conditie (mede door de avond ervoor misschien) blijkt nog niet optimaal te zijn, maar de tegenstander heeft hier gelukkig ook last van. Nog 2 prima doelpunten van Van der Stad en Netten en de 1e overwinning is een feit. De Keijz(ijs)er toonde zich na afloop een tevreden man: “Het is altijd even afwachten hoe de spelers reageren op zijn 1e wedstrijd. Ikzelf had ook nog wat last van mijn dijen door de avond ervoor, dus je weet nooit hoe de spelers zich voelen. Ik sta echter achter mijn keuzes en dat bleek vandaag goed uit te pakken”.

Volgende week de 2e bekerwedstrijd, ditmaal uit tegen Excelsior ’20 4. We kunnen uw steun goed gebruiken. Adres: Sportpark Thurlede, Parkweg 419, 3121 KK Schiedam.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador