DONK 3 houdt het spannend tot het einde!! Vep 2 – DONK 3, uitslag 5 – 7

Zowel tijdens de wedstrijd tegen Vep 2, alsmede de stand in de competitie blijft het spannend. In de 1e helft schotelden DONK en VEP, eerlijk verdeeld, het publiek 8 doelpunten voor. In de 2e helft wist DONK al snel naar een 4 – 6 voorsprong uit te lopen, maar Vep wist nog éénmaal de rug te rechten, mede dankzij DONK 3. Uiteindelijk maakte Blonk aan alle spanning een eind door vlak voor tijd de bevrijdende 5 – 7 binnen te schieten. Omdat RVC ’33 2 uit bij Swift Boys wist te winnen kunnen volgende week nog 3 teams met de titel aan de haal gaan.

DONK 3 startte sterk aan de wedstrijd. Menno wist al snel te profiteren van slecht uitverdedigen aan de kant van Vep, na een simpele één twee met Malaka, kon hij de keeper passeren en de 0 -1 aantekenen. Een gemakkelijke middag lag in het verschiet, ware het niet dat niet veel later ineens de rollen waren omgedraaid. Vep wist tot 2x toe geklungel achterin af te straffen. Het bleek een 1e helft te worden die binnen mum tijd 90 graden kon draaien. Want weer 10 minuten later stond DONK op een 2 – 3 voorsprong en een slordige 10 minuten daarna was het weer Vep dat aan de leiding ging (kunt u het nog volgen?). De doelpunten van DONK kwamen op naam van wederom Menno en, het moet gezegd, het 3e doelpunt was misschien wel de mooiste aanval van het seizoen. Van achteruit opgebouwd, via het middenveld uiteindelijk de bal bij Van der Hoeven, hierna één keer raken via Menno en Malaka, bal bij Kreek en strak langs de keeper binnen geschoten. Maar ja, zoals gezegd, zaten we hierna nog met het hoofd in de wolken. Uiteindelijk kwam het vlak voor rust nog goed, nadat de Heij, zoals zo vaak, de turbo weer even had aangezet en dit keer zelf het vonnis velde. Ruststand derhalve 4 – 4. Nog noemenswaardig om te vermelden was de grote kans voor Blonk één seconde voor het rustsignaal. Echter op 4,7 meter van het lege doel een bal raak schieten blijft lastig.

De 2e helft werd al snel orde op zaken gesteld. De inmiddels ingevallen Desmond snelde als een diesel langs de linkerkant en gaf een splijtende voorzet op Menno, met zijn 3e van de middag was de voorsprong weer bemachtigd. De 4 – 6 volgde al snel en, het mag wederom gezegd worden, ook deze mocht er zijn. Malaka, bediend door broer Menno, wist schuin voor het doel, de keeper met een prachtige stift, via de onderkant van de lat kansloos te laten. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. DONK liet echter de touwtjes teveel vieren, waardoor Vep weer in de wedstrijd kon komen. De aansluiting bleef lang uit, maar uiteindelijk een minuut of 5 voor tijd viel hij dan toch. Gelukkig kon de winst uiteindelijk toch veilig gesteld worden. Blonk kwam in dezelfde positie als voor rust, maar wist dit keer de bal wel laag te houden en voor de bevrijding te zorgen. Volgende week de ontknoping, wij (37 pnt) thuis tegen Swift Boys (39 pnt) en RVC ’33 (39 pnt) uit tegen Vep 2. Het enige scenario om kampioen te worden is zelf winnen en hopen dat Vep 2 boven zichzelf uit stijgt tegen RVC ’33.

Aankomende wedstrijd dus thuis, DONK 3 – Swift Boys 2, Aanvang 12.00 uur.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador