DONK 3 houdt het hoofd koel!!! DONK 3 – CKC 3 uitslag: 5 – 3

Op wederom een prachtige nazomerse dag mocht DONK 3 op Veld 1 aantreden tegen de jonkies van CKC 3. Omdat het met Mario in de warming-up helaas net niet lukte, moest de Keiz(ijs)er op het laatste moment een variant uit de hoge hoed toveren. Enigszins verassend posteerde hij een linkspoot (Rick) op de rechtshalf positie. Raakte de tegenstander hiervan in paniek? Nee, maar het bleek uiteindelijk wel een cruciale ingreep te zijn.
DONK was in eerste instantie zelf het meest van streek door de aanpassing, want het liet de eerste 10 minuten CKC veel te veel voetballen, waardoor uiteindelijk ook de verdiende 0 – 1 werd gemaakt. DONK 3 laat zich dit seizoen echter niet snel van de wijs brengen en nam hierna het heft in handen. Met een aantal messcherpe aanvallen door het hart van de verdediging van CKC was het wachten op de gelijkmaker. Bij poging 4 wast het uiteindelijk raak, een mooi wippertje van Menno werd beheerst afgerond door Malaka. Een aantal minuten later een vrije trap (gele kaart voor de tegenstander) op een prachtige plek voor een linkspoot. Michael of Rick? Michael nog niet blakend van zelfvertrouwen dit seizoen liet het aan Rick over, maar die gaf uiteindelijk het beslissende woord: neem jij hem toch maar!! Bal op de juiste hoogte, bal met de juiste snelheid, keeper die alleen maar de wind gevoeld moet hebben (en de paal), dit zijn de doelpunten waarvoor je naar het stadion komt. Lekker 2 – 1 voor, 10 minuten met een man meer, het zag er goed uit! Echter vanaf de aftrap balverlies op het middenveld van ter Meulen en de bal lag weer achter BoB in het netje, 2 – 2. Vervolgens kwam voor het eerst de geniale tactische ingreep, zoals hierboven al beschreven, naar voren. Rick werd vanaf de rechterkant gelanceerd, schuin naar binnen snijdend en met links de bal binnen punterend, ruststand 3 – 2.
In de rust werd afgesproken om de bal meer in de ploeg te houden, CKC was gemiddeld 14,5 jaar jonger, dus die waren conditioneel in het voordeel. De controle was er in eerste instantie, maar uit het niets kon CKC vanaf de linkerkant opstomen en de bal voorgeven. Wat vervolgens gebeurde kon zo uit een stripboek van Fc Knudde gekopieerd zijn. Bob riep tegen van Driel “Tikkie terug”, die luisterde hiernaar, schoot de bal vanaf 5 meter naar de op de lijn balancerende BoB, waarna de bal tergend langzaam in het doel verdween, 3 – 3. Zoals de kop van dit artikel al aangeeft DONK hield het hoofd koel. De bal werd inderdaad meer in de ploeg gehouden en in plaats van zelf veel onnodige meters te maken, werd die eer nu aan de tegenstander gelaten. Met een splijtende pass door John, werd Menno in de 71 minuut alleen op de keeper afgestuurd. Hij bleef kalm en schoof beheerst de 4 – 3 binnen. Amper 5 minuten later de beslissing toen Rick ook alleen op de keeper af mocht en ook hij hield het hoofd koel. Rustig uitspelen het laatste kwartier en de zege kwam niet meer in gevaar.
Al met al dus wederom een mooie dag. Volgende week gaan we verder voor de beker. Een uitwedstrijd tegen RVV Coal 4, aanvang 10.00 uur Oldegaarde 353. Wij hopen U allen weer langs de lijn te begroeten.

Amada Mia, Amore Mio,
El Pasador