Donk 3: het seizoen is over…

Vorig seizoen rond deze periode heeft u kunnen lezen dat Donk 3 zich tot kampioen kroonde in de 5e klasse in de stadsderby tegen ONA.

In het nieuwe seizoen was de kampioen ingedeeld in de reserve 3e (2 stapjes omhoog) en dat betekende dat ze volle bak alles op handhaving moesten gooien.

Althans, dat was het idee…

De gehele groep en begeleiding bleef intact , maar toen 23 september de competitie startte waren er toch maar 11 veldspelers die allemaal geen ambitie als doelman hadden.

Door een hoop improvisatie kon de eerste wedstrijd wel gespeeld worden alleen werd er met 7-2 verloren van de latere kampioen Slikkerveer en de weken daarna volgde nederlagen tegen Nieuwerkerk, Antibarbari en Groeneweg.

Na een aantal diepgaande gesprekken, wat wonderlijk werk van de medische staf en opbeurende woorden van de trainers Raymond en Edwin moest het tijd gekeerd worden.

En zo geschiedde want eind oktober pakte de mannen de eerste 3 punten van het seizen bij Overmaas in Rotterdam en daarna volgende een reeks van 7 (!) overwinningen op rij!!

Tussendoor werd tegen Slikkerveer en CKC gelijk gespeeld, in Rotterdam een keer nipt verloren maar daarna bleven er overwinning bij komen met als absoluut slotstuk een 1-8 overwinning in Zevenhuizen bij Groeneweg. Door het springende publiek (“wie niet springt die is voor Donk”) schreef de arbiter echter 1-7 op….

Wat volgde was de nacompetitie voor promotie, u leest het goed!!

De loting wees uit dat er een thuiswedstrijd tegen CWO 2 op het programma stond en als die gewonnen zou worden dan was er een finale op 10 juni.

Maar te hard van stapel lopen zou niet goed zijn want al snel was duidelijk dat CWO een betere vorm had wat resulteerde in een 4-2 nederlaag waardoor promotie vergeten kon worden.

Al is het natuurlijk wel zo dat door alle stoppende clubs op zondag er misschien nog wel een verassing komt deze zomer…

Er was even een teleurstelling, maar aan de andere kant is het maximale eruit gehaald en hebben we kunnen genieten van een mooi seizoen (en natuurlijk het mooie weer afgelopen zondag)

Als we alle gastspelers van het afgelopen seizoen moeten bedanken zijn we nog even bezig, maar toch bedankt!! Verder gaat er speciale dank uit naar de heren Overkamp en Gelderblom (voor het training geven en coachen), de heer van Loon (voor het training geven zo nu en dan) en de heer Top (voor zijn uitgebreide wedstrijdbesprekingen) voor het organisatorische en begeleidende werk van het afgelopen seizoen!

Zo, nu kunnen de voetbalschoenen worden ingeruild voor teenslippers! Op naar een nieuw seizoen!