DONK 3 heerst in Schiedam!! Excelsior ’20 4 – DONK 5  uitslag:  1 – 6

DONK 3 heeft de zaken al vroeg in het seizoen op orde. Mooie aanvallen, hard werken, uitstekend verdedigen en een keeper in vorm. Ja dan valt er voor een tegenstander weinig eer te behalen. Met name de 1e helft was om te watertanden, de verwachtingen voor het komende seizoen nemen toe bij El Pasador!

De wedstrijd begon een kwartiertje later dan gepland, omdat scheidsrechter Hernandez moest wennen aan de westerse tijd. Ditmaal had De Keiz(ijs)er de beschikking over “Good Old” Van Golden, Van Meeteren, Mighty Mike, Rietveld en de uitgeruste Van der Hoeven. In rap tempo volgden de aanvallen op het doel van Excelsior zich op. Lange bal van achteruit, diepgang vanuit het middenveld, verzorgde opbouw, rust in de ploeg, alles was vandaag aanwezig. Vorige week was ik het (volgens de attente volgers) vergeten te vermelden, maar ditmaal was het echt een “fantastic game”. Van Meeteren 2x en Menno 2x waren uiteindelijk de afmakers in de 1e helft. Uiteindelijk bleef de teller op 4 steken, maar het dubbele aantal had niet misstaan. Omdat de tegenstander uiteindelijk 1x een schuinbeweging in huis had, gaan we rusten met 1 – 4.

Aangezien wij (nog) geen Champions League verplichtingen hebben, proberen we om de 2e helft niet te verslappen en op dezelfde voet door te gaan. Dit blijkt toch lastiger dan gedacht. Tegenstander heeft ook duidelijk zijn tactiek aangepast en we worden wat nonchalanter. Van Golden probeert op een gegeven moment zelfs van eigen helft de keeper te passeren. Alleen Mighty Mike weet uiteindelijk nog 2x (1x penalty) de trekker over te halen (hetgeen hij ook luidruchtig laat horen). De Keiz(ijs)er had dit alles al niet meer meegekregen, na 10 minuten in de 2e helft wist hij genoeg. Volgens de tegenstander misplaatste arrogantie, maar wij weten wel beter. Als je je team zo goed laat spelen, kan je vast voorbereidingen gaan treffen voor de week erop. Wat hij uiteindelijk gedaan heeft mag Joost weten, maar we laten ons komende week weer verassen. Blonk nam de honneurs waar en was zo tevreden dat hij zelfs een lekker kratje bier over had voor de teamprestatie van vandaag.

Volgende week volgt de beslissing in de beker, aangezien SVV 2 ook beide wedstrijden heeft gewonnen. Aanvang ditmaal is 12.00 uur, adres Sportlaan 54, 3118 JC Schiedam.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador