DONK 3 heeft nog 1 punt nodig!! DONK 3 – cvv Zwervers 3 uitslag: 1 – 0

De gehele afgelopen week stond vooral in het teken van het afscheid van ons gewaardeerde erelid Jober Thoen. Minuut stilte voor de wedstrijd, rouwbanden om en bij DONK 1 zelfs een prachtige vlag met een foto van Jober. DONK 3 kon vandaag kampioen worden, geluk en verdriet kunnen dus dicht bij elkaar liggen. Om kampioen* te worden moest er zelf gewonnen worden, moest V.O.C. 5 – Nieuwerkerk 6 gelijk worden en mocht Haastrecht 3 niet winnen. Aan de eerste 2 opdrachten werd voldaan, Haastrecht 3 gooide echter roet in het eten.

DONK speelde een moeizame wedstrijd vandaag. Misschien was het wel de spanning bij sommigen om kampioen te kunnen worden. Misschien lag het aan de vele toeschouwers langs de lijn. Misschien lag het wel aan de tegenstander. De enige kans in de 1e helft was voor Van der Stad, na een fraaie actie kon hij deze echter niet bekronen met een doelpunt. Zwervers had ook één goede mogelijkheid en meer valt er eigenlijk niet te zeggen over de 1e helft. De 2e helft was er met name via de rechterflank wat meer dreiging. In 1e instantie via de opkomende de Heij en later via de ingevallen Netten. De beslissende goal kwam vandaag van de voet van mijnheer de Boer, via een gekraakt schot van Netten kon hij niet meer missen voor een leeg doel. Aan de andere kant kwamen we eigenlijk niet meer echt in de problemen, waardoor de 15e overwinning in de competitie een feit was. Taak volbracht en wachten op de tegenstanders. Al snel kwam de uitslag van VOC – Nieuwerkerk (3 – 3). Op het moment dat velen al een aantal goudgele rakkers genuttigd hadden kwam het resultaat van Haastrecht binnen. Gewonnen en dus nog geen kampioen. Nog 4 wedstrijden te spelen en 12 punten voor op nummer 2 Haastrecht. Dan moet het volgende week maar tegen ONA gebeuren. Mijnheer de Boer heeft er in elk geval alles aan gedaan om er een mooie dag van te gaan maken.

Het moet een bekroning worden van een topseizoen tot nu toe. De laatste thuiswedstrijd, derby tegen ONA, mooi weer. Iedereen is weer van harte welkom. DONK 3 – ONA 3, Aanvang 12.00 uur, sportcomplex DONK.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador

* De oplettende volger zal gezien hebben dat we volgens de huidige stand al kampioen zijn, maar ASW 3 is gewoon nog actief. In de stand is dit echter niet meegenomen. We gaan dus maar uit van de oude stand:

DONK 3 18 47
Haastrecht 3 18 35