DONK 3 heeft een nieuw geluksgetal!!! Nieuwerkerk 6 – DONK 3 uitslag: 4 – 5

Nieuwerkerk 6, kleedkamer 6, Veld 6, uitslag 4 – 5. Als je 4 en 5 bij elkaar optelt kom je op 9 en als je de negen omdraait heb je? Goed gerekend Meine, 6!!! Het was een bijzondere middag in Nieuwerkerk. Met 6 afwezigen moest DONK 3 vandaag aantreden tegen een tegenstander die verbaal vandaag een 6+ scoorde. De scheidsrechter, die we uiteraard weer vriendelijk bedanken voor het in goede banen leiden van de wedstrijd, krijgt van El Pasador, U raadt het al een dikke 6 (vraag me niet hoe ik aan dit cijfer kom). Hoeveel Penalty’s werden er vandaag gegeven? Nee fout 1, maar volgens de tegenstander hadden het er wel 6 moeten zijn.

DONK 3 begon enigszins gehavend aan de wedstrijd, topscorer Menno moest al verstek laten gaan en even later ook nog Mario, die met 6 km per uur tegen een schuur was aangelopen (geintje Mario). Dat we aangeslagen waren bleek wel in de beginfase, want binnen mum van tijd (volgens de kenners 6 minuten) stonden we al met 2 – 0 achter. Dat we niet alleen mooi voetbal kunnen spelen, maar ook kunnen knokken met zijn allen bleek al in de 1e helft. Via een wonderschone ‘echte spitsen’ goal van de Blok (op zijn Bergkampiaans) en een droge knal van Kreek in het zessie was de ruststand 2 – 2.

Was de 1e helft al luidruchtig en grimmig, in de 2e helft deden beide ploegen hier nog een schepje bovenop. Door een aantal tactische wissels in de rust hadden we in 1e instantie de overhand, maar kreeg Nieuwerkerk uiteindelijk 6 schitterende kansen. Malaka dacht bij zichzelf als jullie niet willen winnen ga ik wel een keertje de zestien in en, zoals hierboven al gezegd, werd de bal ditmaal wel op de stip gelegd. Malaka zelf schoot hem erin en 6 minuten later stonden we weer 4 – 3 achter? Blijft toch een puntje van kritiek op De Keiz(ijs)er, alhoewel hij 6 dagen in Barcelona was, is dit toch vooral hem aan te rekenen. We krijgen te gemakkelijk en te snel de doelpunten tegen. Uiteindelijk kwam alles toch weer goed, Driel maakte de gelijkmaker, door met het hoofd de bal met uiterste precisie in het hoekje te leggen. De winnende kwam van de schoen van Malaka (nadat hij 6 minuten op adem was gekomen op de bank). Nog één feit wat het vermelden waard is, Van der Hoeven heeft één doelstelling alvast niet gehaald, want hij werd als 1e dit seizoen getrakteerd op een gele prent (kannetje zal lekker smaken).

Al met al een goed begin van de competitie. Volgende week gaan we verder met de Stadsderby tegen Olympia 3, Aanvang 12.00 uur op Sportcomplex DONK. Oh ja het balletje werd vandaag beoordeeld door Rietveld en kreeg als cijfer? Nee geen 6, maar het hoogste en lekkerste balletje tot nu toe werd beoordeeld met een 7,5

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador