DONK 3 heeft een complete offday!! DONK 3 – HWD 3 uitslag: 3 – 4

Iedere voetballer herkent het wel, het zijn van die dagen dat niets lukt. DONK 3 had vandaag zo’n dag. 2 gemiste penalty’s, vroegtijdig douchen, blunders, het deed pijn aan de ogen. Als dit alles nou gebeurd tegen een tegenstander die vele malen beter is kan je hier nog vrede mee hebben, maar helaas voor ons tegen een tegenstander die waarschijnlijk geen hoge ogen gaat gooien dit seizoen.

Het begon allemaal met een minuut stilte ter nagedachtenis van de te vroeg overleden moeder van Joost. Joost namens het hele team heel veel sterkte voor jou en je familie. Het begon allemaal niet eens zo heel slecht de 1e 10 minuten, maar op een gegeven moment sloop er iets van gemakzucht in het team. We speelden alsof het allemaal wel goed kwam, hierdoor ging er na een minuut of tien steeds meer mis. Ballen die niet meer aankwamen, ballen die in de sloot belandden en ballen die bij de tegenstander werden ingeleverd. Op een gegeven moment dacht HWD laten we er maar iets mee gaan doen en binnen kort tijdsbestek, stonden we met 0 – 1 achter en ook nog eens met 10 man. De Zwarte Panter kon niets anders dan zijn tegenstander neerleggen buiten de 16-meter, zodat Mijnheer De Boer op doel kon gaan staan.

Met 10 tegen 11 veranderde er eigenlijk weinig, HWD had niet het loopvermogen om vroeg te gaan jagen en liet ons achterin lekker aan de bal. Uiteindelijk met een paar lange ballen van achteruit (die aankwamen) konden we gevaarlijk worden. Hier kwamen 2 penalty’s en een vrije trap uit voort. De 1e penalty werd hopeloos naast geschoten door Mighty Mike, de vrije trap werd binnengelopen door Menno en de 2e penalty werd op de lat gedeponeerd door Menno. Tuurlijk hij verdient hiermee een eurootje voor het onderdeel latje trap, maar we hadden liever met een 2 – 1 voorsprong de rust ingegaan. Kommer en kwel dus in de rust, maar een ieder had nog wel het idee dat het zelfs met 10 man goed moest komen.

Dit leek in 1e instantie ook het geval. In de 2e helft één van de weinige mooie aanvallen, puntgave voorzet van Mighty Mike op het hoofd van Van Driel (ingevallen voor Menno) en snoeihard binnengekopt 2 – 1. Vlak hierna werd de hoop weer de grond ingeboord, omdat Mijnheer De Boer hopeloos in de fout ging. De resterende 25 minuten hadden beide ploegen nog 44 kansen op een doelpunt, maar zoals gezegd bij ons lukte niet veel. HWD maakte er al snel wel 2, waardoor het een gelopen race was. Vlak voor tijd kon Driel zijn 2e van de dag nog noteren, waardoor de uitslag uiteindelijk 3 – 4 was. Een pijnlijke en vooral onnodige nederlaag dus. Geen man overboord uiteraard, want het seizoen is nog pril, maar wel een goede les voor de manschappen van De Keiz(ijs)er.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Hillegersberg 2, Aanvang 11.00 uur, Duivenpad 11, Rotterdam.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador