DONK 3 geeft van Tol een gepast verjaardagscadeau!!! Nicolaas Boys 3 – DONK 3 uitslag: 1 – 12

Zondagmorgen 11.00 ter Meulen ligt net op bed na feest op Party Playa d’en Bossa. Zondagmorgen 11.00 Netten op weg naar Monza om Verstappen de strijd met de Ferrari’s te zien aangaan. Zondagmorgen 11.00 DONK 3 op weg naar Nieuwveen, waar de Witte Wieven zojuist zijn opgetrokken, om aan te treden tegen Nicolaas Boys 3. Verschil moet er zijn.

De jarige van Tol zal toch met enige spanning geluisterd hebben naar de perikelen op het veld in Nieuwveen. Kon DONK 3 de mooie seizoen opening van vorige week een goed vervolg geven. Al snel werd duidelijk dat DONK , net als vorige week, opnieuw een maatje te groot was voor zijn tegenstander. Dat we na 2 bekerwedstrijden 6 punten zouden hebben behaald, met een doelsaldo van 22 – 4, had niemand van tevoren verwacht. De kurk kon in huize van Tol dus al snel van de fles en het feestje werd, van horen zeggen, tot in de late uurtjes gevierd.

DONK met ditmaal voor het eerst een basisplek voor Steenbergen greep de groen/zwarte brigade vanaf het begin bij de keel om deze vervolgens (op 10 slordige minuten in de 2e helft na) niet meer los te laten. De Kei(ijs)zer zag alles met tevredenheid gebeuren vanaf de zijkant. Hij heeft naar aanloop van de laatste bekerwedstrijd waarschijnlijk één hoofdbreker, want wie komt er nou op die linksback positie te spelen. Meneer Forsthovel liet er geen gras over groeien en dacht wat Spike kan, kan ik natuurlijk ook. Brutaal nam hij de bal in de 85e minuut in zijn handen (nadat Kreek op volle snelheid werd getorpedeerd binnen de beruchte lijnen), om vervolgens feilloos zijn 1e treffer van het seizoen aan te tekenen.

Hoogtepunten van vandaag waren verder: subtiel lobje van Menno, buitenkantje rechts van Van der Stad, de Panna van grote afstand van Van der Hoeven bij de keeper en het “bijna” 1e doelpunt van Michael de Jong (balletje viel tegen, 6+). Nog even alle doelpuntenmakers op een rijtje: 2x Menno, 2x van Driel, 2x de Boer, 2x Van der Stad, Van der Hoeven, Forsthovel, Malaka en nummer ?? van de tegenstander. Onze dank gaat weer uit na de gastheer van vandaag en de aangestelde scheidsrechter die alles in goede banen wist te leiden.

Op naar volgende week waar ons de eerste thuiswedstrijd staat te wachten. Ditmaal komt de tegenstander uit Rotterdam, Maasstad Tediro 3, Aanvang 12.30 uur. Alleen bij een verlies van 0 – 16 zal de volgende ronde niet behaald worden, het beloofd dus een spannende middag te worden op Sportpark DONK!!!

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador