DONK 3 doet wat het moet doen!! DONK 3 – Stolwijk 2 uitslag: 3 – 1

Terwijl een aantal spelers hun geluk in Las Vegas aan het beproeven waren en De Keiz(ijs)er en The Golden Boy op jacht waren naar handtekeningen, moest DONK 3 thuis aantreden tegen het altijd lastige Stolwijk. Uit werd nog een uiterst moeizame overwinning geboekt en vandaag was niet anders. Na een twijfelachtige 1e helft werd uiteindelijk in de 2e helft het verschil gemaakt. Net als zo vaak in het casino ging het allemaal niet naar de zin van DONK 3, maar de punten konden gelukkig wel (eindelijk) worden bijgeschreven.

Na zijn overtuigende invalbeurt van vorige week mocht Van Tol ditmaal in de basis starten. Met heel veel plezier zal hij hier niet op terugkijken, want de gehele 1e helft lukte er niet veel bij DONK. Of het nou lag aan het hard werkende Stolwijk, het thuiscomplex van DONK 3 of de afwezigheid van De Keiz(ijs)er, Joost mag het weten. Stolwijk kwam, niet geheel onlogisch, halverwege de 1e helft op voorsprong. Fatsoenlijke aanvallen van ons waren er nauwelijks, maar kansjes kwamen er wel. Van Tol zelf was nog het dichtstbij met een ziedend schot op de binnenkant van de paal, maar heel veel meer plezier viel er niet te beleven. Toch nog de fraaie gelijkmaker voor de rust, Mighty Mike deed zijn naam eer aan door een rebound vanuit een corner snoeihard in het doel te knallen.

De 2e helft leek DONK al snel orde op zaken te stellen. Direct na rust wist De Heij te profiteren van een slippertje van de Stolwijk doelman. DONK was op dit moment heer en meester, maar vergat meerdere malen om de trekker over te halen. Hoe groter de kans hoe mooier de misser of redding van de keeper. Hierdoor kon Stolwijk blijven hopen op een mooi resultaat. Eenmaal waren ze heel dichtbij, maar de paal was DONK 3 gunstig gezind. Niet veel later besliste Driel de wedstrijd door uit een corner fraai bij de 2e paal binnen te knikken. Door deze overwinning staat DONK 3 weer wat steviger op een keurige 3e plek. De doelstelling van De Keiz(ijs)er is mij niet geheel duidelijk, maar met nog 6 wedstrijden te gaan zou het mooi zijn om deze positie te handhaven.

Volgende wedstrijd is uit tegen Bodegraven 2 (gisteren niet op komen dagen), dus het is de vraag of deze wedstrijd doorgaat. Hij staat in elk geval gepland voor 8 april, Aanvang 11.30 uur.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador