DONK 3 bewaard geduld!! Hillegersberg 2 – DONK 3 uitslag: 2 – 4

“Aangezien we vandaag met 9 vraagtekens in ons midden zijn betekent dat er 4 moeten beginnen en 5 op de bank plaats nemen. Laten we proberen dit met zijn allen op te lossen en alsnog de 3 pt mee naar DONK te nemen”. Dit was de inspirerende tekst voorafgaand aan de wedstrijd. Mede hierdoor besloot De Keiz(ijs)er om ditmaal een wat behoudender tactiek te hanteren. Het moet gezegd, vorige week ging hij flink de mist in, maar hij wist zich weer ijzersterk te herstellen.

Het fundament werd vandaag in de 1e helft gelegd. Hillegersberg veelvuldig in balbezit, maar die waren dit blijkbaar niet gewend, waardoor veel aanvallen eindigden in de handen van Bob. DONK kon in de omschakeling bijna niets uitrichten, dus het wachten was op één gouden moment. Mede omdat Hillegersberg steeds ongeduldiger werd kon Capitano Bazen vlak voor rust voor het eerst over de middenlijn komen. Een afgemeten pass richting van Meeteren die vakkundig de keeper omspeelt en de bal in het lege doel schiet, 0 – 1.

Omdat we in de 2e helft de aftrap mochten nemen besloten we om het maar eens te proberen op de helft van Hillegersberg. Lange bal over rechts richting De Heij, die snelt voorbij zijn tegenstander, balletje breed naar Van der Stad en met het chocoladebeentje in de kruising. 8 seconden gespeeld 0 – 2. Hillegersberg bakt er hierna niet veel van, maar komt na een kwartier spelen toch onverwacht op 1 – 2. Moeilijk laatste half uur wordt dan verwacht, maar halverwege de 2e helft zet De Heij nogmaals de turbo erop en ditmaal besluit hij om de bal zelf voorbij de keeper te schieten. Prachtig doelpunt en wedstrijd beslist verwacht je. We besluiten echter om de spanning erin te houden. De linksbuiten die daarvoor nog amper gevaarlijk geweest is besluit om er een solo uit te gooien. Vol verbazing kijken we toe dat hij dit kan en na 4 man voorbij te zijn gelopen is de spanning weer terug, 2 – 3. Driel (in de ploeg gekomen voor Mijnheer De Boer) kan niet veel later de wedstrijd weer in het slot gooien, maar net als wij weet ook de tegenstander dat hij beter is met het hoofd dan met de voet. Geheel vrijstaand voor het lege doel krijgt hij het op één of andere manier voor elkaar om de bal niet in, maar naast het doel te schieten. Gelukkig voor ons maakt hij zijn fout niet veel later goed door uit een corner van Ter Meulen de bevrijdende 2 – 4 binnen te…………….koppen uiteraard. Prima teamprestatie vandaag en dat spoelt de nare smaak van vorige week weer weg.

Volgende zijn we even vrij van competitie verplichtingen en gaan we verder met de 2e ronde van de Beker. DONK 3 – Antibarbari 3, Aanvang 12.00 uur.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador