DONK 3 behoudt ongeslagen status!!! ONA 3 – DONK 3 uitslag: 3 – 3

De ochtend begon zo mooi! De Keiz(ijs)er en Keiz(ijs)erin hadden een heerlijk ontbijtje voorgeschoteld (bedankt!!) en onder het genot van een warm ochtend zonnetje wandelden we vrolijk naar de Walvisstraat. Hier konden we nog even de voorwedstrijd ONA 7 – DONK 5 aanschouwen (uitslag 1 – 12) om vervolgens de beroemde trap op te lopen. Het enige positieve over het verdere verloop van de middag staat in de kop vermeld.

Op één of andere manier slaagden we er vandaag niet in om in ons spel te komen. Veel foutieve passes, verkeerde keuzes en veel balverlies, zodat al snel de logische 1 – 0 op het bord stond. Eigenlijk uit het niets maakte Van der Stad halverwege de 1e helft dankbaar gebruik van een mistrap van de keeper. Op knappe wijze omspeelde hij zijn directe tegenstander om vervolgens de bal hoog in het doel te schieten. Vlak hierna kon De Boer 10 minuten pauze nemen na een stoeipartijtje met de laatste man van ONA, kost hem weer een (onnodig) kannetje. Het werd er in het verloop van de 1e helft niet beter op, omdat ook ONA hier niet van wilde profiteren bleef het tot aan de rust 1 – 1.

Met een donderende speech, verse krachten en een getergde Van Tol moest het de 2e helft beter. Hier kwam niet veel van terecht! Het bleef aanmodderen. Na wederom op achterstand te zijn gekomen maakte De Heij halverwege de 2e helft de gelijkmaker. Het moet gezegd dit was eindelijk een aanval zoals het hoort met een fraaie afronding. Ondanks het dramatische spel zat een overwinning er dus nog steeds in en deze leek er ook te komen. Van Tol stuurde, zoals in zijn gloriejaren, zijn directe tegenstander het bos in om de bal vervolgens panklaar te leggen voor wederom De Heij. Deze schoot de bal snoeihard in het doel en zo stonden we in de 88e minuut alsnog met 2 – 3 voor. Dan maar een keer lelijk winnen. Laatste minuut nog een corner voor ONA. Bal wordt verkeerd geraakt, De Jong kan wegwerken maar maait over de bal heen, De Heij kan wegwerken maar schiet tegen de tegenstander aan, bal valt voor een rood/zwart been, draait hem met buitenkant over BoB heen, onder de lat en boven Van Tol (zal je net zien kleinste man bij de paal) valt hij binnen. Terecht gelijkspel, we verdienden het niet om te winnen vandaag. Geen man overboord uiteraard, want zoals gezegd we blijven ongeslagen, maar het zal vanaf volgende week wel weer beter moeten.

Wederom een uitwedstrijd volgende week, ditmaal tegen TOGB 4, aanvang 09.30 uur Sportpark Het Hoge Land.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador