DONK 3 als collectief voorbij Groeneweg 3! Groeneweg 3 – DONK 3 uitslag: 1 – 3

De Keiz(ijs)er was in zijn nopjes. Zoals vandaag ziet hij het graag. Niet één speler die er boven uit steekt, maar een hecht collectief. Hierdoor werd de 4e opeenvolgende uitoverwinning behaald en staan we weer keurig in het linker rijtje.

De goed heiligman is weer in het land en het was dan ook de vraag wat een ieder in zijn schoen had gekregen. Voor de één een grote winterpeen, de ander een XXL kalender en sommigen zelfs een abonnement op een leuk tijdschrift. De glimlach was in elk geval op veel gezichten terug te vinden. Omdat de ziekenboeg nog steeds behoorlijk vol zit hadden we vandaag de beschikking over Enrich en Martijn van DONK 4 (mannen bedankt!!). DONK 3 had het eigenlijk, op 10 minuten aan het begin van de 2e helft na, vandaag prima onder controle. Geen gekke dingen, rustig in balbezit en toeslaan wanneer dit nodig is. In de 1e helft een poeier van afstand van Mighty Mike, keeper zag hem vanwege de enorme snelheid die de bal dan mee krijgt te laat en de voorsprong was daar. Dat DONK 3 in uitwedstrijden goed presteert is inmiddels welbekend, maar dat hoofdtrainer Van Beek van Groeneweg zelfs kwam scouten hadden wij ook niet verwacht. Bij Van Tol ging het hartje in elk geval sneller kloppen, want hij heeft nog nooit zo enthousiast langs de zijlijn warm gelopen. Of hier nog een vervolg van komt wachten we maar af.

Zoals gezegd de 1e 10 minuten na rust waren het slechts van allemaal. Ineens had Groeneweg alle ruimte en kreeg het een paar behoorlijke kansen. De grootste kwam terug van de paal, zwarte panter al op de grond, maar met zijn grote teen kreeg hij hem er toch nog uit. Toen deze storm voorbij was kwam het kunststukje van Kreek. Bal veroverd op de helft van Groeneweg, doorpakken naar het zestienmetergebied en onhoudbaar met links binnen schieten. Als dank hiervoor besloot De Keiz(ijs)er hem er gelijk maar uit te halen. Het geloof was weg bij Groeneweg, waardoor Mighty Mike nog eenmaal de bal panklaar voor Menno kon neerleggen. Hoog vanuit de lucht schoot hij de bal keurig met het binnenkantje binnen de palen. In de allerlaatste seconde deed Groeneweg nog iets terug, maar dit was puur voor de statistieken.

Volgende week wederom een uitwedstrijd en ditmaal gaan we op bezoek naar Stolwijk. Stolwijk 2 – DONK 3, aanvang 11.30 uur, Sportpark Stolwijk.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador