DONK 2 ZET KROON HET KAMPIOENSCHAP DONK 2-FC IJSSELMONDE 2 7-2.

Het dit seizoen ongenaakbare DONK 2 zette met een eclatante 7-2 overwinning op de nummer 2 FC IJsselmonde de kroon op het kampioenschap.

Voor rust zag het er nog niet bepaald naar uit dat de score zo hoog zou oplopen. Weliswaar kwam DONK op 1-0 door Jeffrey van Dam, maar uit de kluts kwam FC IJsselmonde met een flipperkastgoal langszij. Enkele kansen waren in het eerste bedrijf nog niet aan DONK besteed.

In de tweede helft tapte DONK, met de broers Charaf en Azzedine Akoub binnen de lijnen, uit een ander vaatje. In de 52ste minuut ontsnapte Vincent Berlijn na een goede pass van Wouter Lubken aan de vijandelijke verdediging. Hij zette voor waarna Jesse Bottinga de bal in de kluts in het doel werkte, 2-1. Tien minuten later manoeuvreerde Mo Irezzi zich in schietpositie. Hij wachtte even op de bewegingen van de verdedigers en scoorde toen met links beheerst de 3-1.

Drie minuten later bekroonde Jesse Bottinga een vloeiende combinatie tussen de sterke broers Akoub met een fraaie treffer. Een schoonheid van een aanval!

DONK werd hierna wat slordiger achterin. FC IJsselmonde kreeg een paar kansen, maar keeper Dennis de Vogel redde tot twee keer toe uitstekend.

DONK was nog amper van de schrik bekomen of het kon zelf alweer juichen. Charaf Akoub ontfutselde de bal vlak voor de achterlijn aan de grijpgrage handen van de keeper en schoot vanuit een moeilijke hoek fraai raak, 5-1.

Twee minuten later scoorde FC IJsselmonde tegen, 5-2, toen Dennis de Vogel een houdbare bal liet glippen. De sluitpost revancheerde zich kort hierna knap door een grote kans voor de bezoekers knap te verijdelen.

Vijf minuten voor tijd liet DONK alweer een prachtige aanval zien. Ditmaal was het een combinatie tussen Vincent Berlijn en Charaf Akoub waardoor Jesse Bottinga in staat werd gesteld om een onvervalste hattrick te scoren, 6-2.

Na alweer een goede redding van Dennis de Vogel was het slotakkoord in de 90ste minuut voor DONK. Mo Irezzi draaide zich in een kluwen van spelers knap vrij en stelde Charaf Akoub vervolgens in staat om met een droge knal de eindstand, 7-2, op het scorebord te zetten.

Op het veld werd het kampioenschap al uitbundig gevierd. Er waren bloemen voor de gelukkige staf Frank van Loon, Remco Overkamp en Kees Vat en er werden diverse flessen schuimend geestrijk vocht over de hoofden van de spelers uitgespoten. Kees Vat, altijd paraat met zijn waterzak, kreeg nu een koekje van eigen deeg. Hij kon niet voorkomen dat de inhoud van zijn waterzak over hem werd uitgestort.