DONK 2 WEET NIET VAN OPHOUDEN DONK2-Excelsior ’20 4 6-1

Koploper DONK heeft er tegen Excelsior ’20 geen enkele twijfel over laten bestaan dat het op jacht is naar het kampioenschap. “Kampioen wordt je niet zo vaak in je leven” had trainer Frank van Loon zijn manschappen in de voorbereiding voorgehouden. Zijn spelers hadden dit goed in hun oren geknoopt. Tegenstander Excelsior ’20 kwam er in Gouda met een 6-1 nederlaag nog genadig van af.

Na 45 minuten stonden er al drie treffers voor de Gouwenaars op het scorebord. Mo Irezzi, Marco Douma en weer Mo Irezzi waren trefzeker.

Na de hervatting deed Excelsior ’20 nog even wat terug nadat DONK’s keeper Dennis de Vogel zich had verkeken op een lage inzet, 1-3.

Hierna was DONK echter weer heer en meester. De ploeg ging aanvankelijk echter nogal slordig om met de talrijke kansen, deels omdat er soms te zelfzuchtig werd gespeeld en deels omdat het koele killersinstinct soms even niet thuis gaf.

Na ruim een uur spelen vergrootte Jesse Bottinga de voorsprong met een schuiver, 4-1. Marco Douma tekende voor zijn tweede treffer na een knappe voorzet van Vincent Berlijn, 5-1. De mooiste goal van de dag kwam op naam van Eili Almkahel. Nadat eerst Jeffrey van Dam nog met een ziedend schot de lat op zijn deugdelijkheid had getest deed Eili Almkahel het nog eens dunnetjes over. Onhoudbaar sloeg zijn pegel vanaf 20 meter als een granaat achter de kansloze keeper. Excelsior ’20 was in de tweede helft na zijn doelpunt nog slechts een keer gevaarlijk geweest. Keeper Dennis de Vogel maakte een grote kans in de 83ste minuut echter knap onschadelijk.

Al met al een knappe zege van DONK 2 dat hard op weg is naar de felbegeerde kampioenstitel.

Aanstaande zondag gaat DONK op bezoek bij het laag geklasseerde HDW 2.