DONK 2 VAST IN SUBTOP DONK 2-Leonidas 2 5-1

In een uiterst rommelige wedstrijd wist DONK 2 opponent Leonidas 2 pas in de slotfase definitief op de knieën te krijgen Aan de Nieuwe Donkstraat werd het uiteindelijk 5-1.

In de eerste helft verzuimde DONK om ruim afstand te nemen. Weliswaar was het duel optisch in evenwicht, maar de (grote) kansen waren voor DONK. Steeds ontbrak de finesse in de eindpass of werd een combinatie te ver doorgevoerd in plaats van in kansrijke positie de trekker over te halen. Verder dan een 2-0 voorsprong (een goal van Zakaria Mellah na een goed uitgespeelde combinatie en een eigen goal na een misverstand tussen keeper en verdediger) kwam de thuisploeg in de eerste helft echter niet.

In de tweede helft een fel aandringend Leonidas. De Rotterdammers hadden zich echter kennelijk voorgenomen omdat niet alleen opportunistisch te gaan spelen, maar om ook nog iedere beslissing van scheidsrechter Parry van commentaar te voorzien. De arbiter was daar niet van gediend en diende een enorme hoeveelheid gele kaarten aan Leonidas uit. Omdat ook die allemaal weer werden aangevochten lag het spel bij herhaling langdurig stil. Van enig ritme in de wedstrijd was dan ook lange tijd geen sprake meer.

Twintig minuten voor tijd viel zowaar de aansluitingstreffer uit een terecht omstreden penalty, 2-1.

Pas in het laatste kwartier richtte DONK zich op. Vooral de positiewisseling tussen Jesse Bottinga en Zakaria Mellah betaalde zich toen uit en ook een tweede gele kaart voor een verdediger van Leonidas hielp een handje. De laatste drie goals waren stuk voor stuk kunstwerkjes. Eerst vond Marco Douma met een splijtende lage voorzet de voet van Jesse Bottinga (3-1) en even later ontdeed diezelfde Jesse Bottinga zich knap van een Rotterdamse verdediger om vervolgens Zakaria Mellah in staat te stellen om de 4-1 aan te tekenen. De vijfde goal was er ook een om in te lijsten. Zakaria Mellah draaide zijn opponent vlak voor de achterlijn dol en gaf Justin Vat met een gevoelig voorzetje de kans om de 5-1 eindstand op het wedstrijdformulier te laten zetten.

Met zeven punten uit vier wedstrijden heeft DONK 2 zich nu knap in de subtop genesteld. Aanstaand weekend gaat de ploeg op bezoek bij concurrent Wippolder. Hopelijk heeft het team dan wel weer de beschikking over Mark van Oosten en Nick Willemsen. Beiden vielen geblesseerd uit.