DONK 2 TEN ONDER BIJ ONA 2. ONA 2-DONK 2 3-2

Door razende reporter Joop Spee.

Middenmoter DONK 2 heeft geen kans gezien om aansluiting te vinden bij de subtop. Aan de druk bezochte Walvisstraat kreeg DONK op de kunstgrasmat klop met 3-2.

In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat DONK met lege handen huiswaarts zou keren. Ralph Tol zorgde voor een 0-1 voorsprong, maar vlak voor rust maakte ONA gelijk. Hoewel grote kansen waren uitgebleven had DONK in de eerste helft een licht overwicht gehad en was er op basis daarvan het vertrouwen dat in de tweede helft alles nog wel goed zou komen. Dat pakte echter anders uit. ONA werd feller en kwam in die tweede helft een aantal keren in schietpositie. Succes bleef echter uit voor de thuisploeg. Dat veranderde toen er , na een voorzet van ex-Donkiaan Mike Hooft, een overtreding binnen de beruchte lijnen werd begaan tegen een ONA-spits. Hoewel keeper Mike Gelderblom de toegekende strafschop in eerste instantie fraai keerde was ONA er in de rebound als de kippen bij om de 2-1 aan te tekenen.

Er was nog tijd genoeg voor DONK om weer langszij te komen en dat deed de ploeg dan ook door een goede kopbal van Hudaifa El Harti. Toch was het ONA dat alsnog aan het langste eind trok. De thuisploeg bracht de lepe veteraan Chris Langeveld binnen de lijnen. De sluwe vos slalomde het strafschopgebied in en werd ten val gebracht. Alweer stopte Mike Gelderblom de goed ingeschoten penalty fraai, maar alweer was ONA veel alerter in de rebound, 3-2.

Het bleef bij een 3-2 stand, een zege voor ONA die, gelet op het gretige spel in de tweede helft, niet onverdiend was.