DONK 2 STERKSTE IN DERBY ONA 2-DONK 2 1-3

Of je nou trots bovenaan meedoet (DONK) of in de onderste regionen bivakkeert (ONA), dat maakt allemaal weinig uit als er een heuse derby op het spel staat. Zo’n wedstrijd vergt net weer even wat extra’s van de spelers en de uitslag is vooraf nauwelijks te voorspellen.

Aan de Walvisstraat overtuigde DONK in de eerste helft met goed combinatievoetbal. ONA van zijn kant hanteerde vaak de lange bal en had daar na een kwartier spelen succes mee. Een misverstand in de DONK-verdediging zorgde voor de 1-0.

DONK deed verwoede pogingen om de achterstand ongedaan te maken. Voorlopig gaf Vrouwe Fortuna echter niet thuis bij een schot op de paal van Jesse Bottinga en een vrije trap van Youssef Zakri die de lat teisterde.

Vijf minuten voor rust kreeg DONK eindelijk loon naar werken. Een corner van Dave Tol werd door Justin Vat prima binnengekopt, 1-1.

In de tweede helft kreeg DONK door een paar tactische omzettingen meer grip op het middenveld. Het resulteerde al vrij snel in een prachtige aanval over veel schijven die uiteindelijk door Mark van Oosten met een knalharde halfvolley werd afgerond, 1-2.

ONA was niet van plan bij de pakken neer te gaan zitten. De ploeg gooide alles op de aanval, maar moest lijdzaam toezien dat de Goudse verdediging, met een uitblinkende Jeffrey Berlijn steeds op tijd paraat was.

DONK kreeg genoeg kansen om van de geboden ruimte gebruik te maken. Op de beslissende momenten ontbrak echter te vaak het overzicht en de rust om ONA de genadeslag toe te brengen.

Kort voor tijd kwam dat vonnis er alsnog. Jeffrey Berlijn liet met een onstuitbare rush iedereen zijn hielen zien en koerste op de keeper af. Precies op tijd legde hij de bal panklaar voor de voeten van de goed meegekomen Youssef Zakri. Die werd echter door een forse duw in de rug omvergelopen. De toegekende penalty werd door Jesse Bottinga onberispelijk benut, 1-3. Bij die stand bleef het.

Door dit resultaat blijft het gepromoveerde DONK uitstekend meedoen in de kopgroep.

Aanstaande zondag speelt DONK thuis tegen het altijd lastige RVC “33 2.