DONK 2 SLUIT 2019 KNAP AF CVV Zwervers 2 – DONK 2 1-3

Een in de tweede helft oppermachtig DONK 2 heeft in Capelle aan de IJssel goede zaken gedaan door het op de vierde plaats staande CVV Zwervers 2 met 1-3 kansloos te laten.

In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat de Gouwenaars een eenvoudige zege zouden behalen. Weliswaar waren de eerste twintig minuten voor DONK, hetgeen ook resulteerde in een fraaie openingstreffer. Wessel Akerboom leverde met buitenkantje rechts een knappe pass af op Zakaria Mellah. Die faalde niet, 0-1.

Het spel van DONK werd daarna slordiger. Tien minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Een diepe bal over de Goudse verdediging werd goed opgepikt. Keeper Dennis de Vogel was kansloos.

Nadat CVV Zwervers direct na de hervatting nog twee keer gevaarlijk was geworden kwam DONK uit zijn schulp. Met uitstekend spel werd de verdediging van CVV Zwervers keer op keer uiteengereten. Het leidde tot grote kansen die vooralsnog niet verzilverd werden. Zo werd een fraai passje van Mo Irezzi door de uitblinkende Zakaria Mellah goed op waarde geschat. De keeper redde echter knap en deed dat nogmaals nadat Jesse Bottinga de bal uit de rebound tussen de palen had geknald.

Een minuut later was het wel raak. Mo Irezzi speelde zich knap vrij en scoorde prachtig met een onhoudbaar schot in de verre hoek, 1-2.

Seconden later was het bijna 1-3. Zakaria Mellah liet iedereen zijn hielen zien na een mooie dieptepass van Mark van Oosten. De alert reagerende keeper zette hem echter de voet dwars.

Twee minuten later kwam de 1-3 er toch. Jesse Bottinga speelde Zakaria Mellah goed aan. Die bediende op zijn beurt Mo Irezzi op maat en weer was het raak, 1-3.

Nadat CVV Zwervers nog een keer gevaarlijk voor het doel van Dennis de Vogel was verschenen was het weer DONK dat de kansen aaneenreeg. Damian van Veen kopte net naast, Mo Irezzi kreeg ruzie met de bal en Marco Douma kreeg de bal er tot twee keer toe niet in.

Het bleef bij een mooie 1-3 zege voor DONK, dat 2019 afsluit als periodekampioen en als runner up in de totaalstand.

De winterstop komt op een mooi moment. Wouter Lubken, Nick Willemsen en Lars Honkoop vielen met vervelende blessures uit en krijgen nu de tijd om aan hun herstel te werken.

Op 26 januari staat er een big match voor DONK op het programma. De ploeg ontvangt dan koploper Antibarbari 2.