DONK 2 ROLT OOK ANTIBARBARI OP DONK 2 – Antibarbari 3 6-1

Kampioen DONK 2 heeft zijn suprematie in de reserve tweede klasse nog eens onderstreept met een klinkende 6-1 overwinning tegen Antibarbari 3. Ging het voor rust vrij goed, maar stokte het Goudse ritme te vaak in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied, waardoor slechts met een 2-1 voorsprong (doelpunten van Lars Honkoop en Jeffrey van Dam) de kleedkamer kon worden opgezocht, na rust was het andere koek. De Goudse machine begon op volle toeren te draaien. Justin Vat zorgde voor 3-1 na goed doorkoppen van Jeffrey Ysselsteyn, waarna de ingevallen Jeffrey Berlijn binnen 25 minuten voor een prachtige hattrick zorgde, 4-1, 5-1 en 6-1. Vooal aan de 5-1 ging een fraaie combinatie vooraf met goed doorzetten van Jesse Bottinga. De 6-1 ramde de gelegenheidsrechterspits in het dak van het doel na een fraaie rush van Mark van Oosten.

Tussendoor moest DONK’s keeper Bas van der Eem nog een keer met succes gestrekt naar de hoek. Zijn collega aan de overkant voorkwam in de slotfase met twee katachtige reddingen op een kopbal van Jeffrey van Dam en een knal van Mark van Oosten dat zijn ploeg met een monster nederlaag naar huis werd gestuurd.

Een dissonant was nog dat Jeffrey Ysselsteyn, die na een lange periode van blessureleed de 90 minuten eindelijk eens leek vol te maken, vijf seconden voor tijd met een bovenbeenblessure de strijd moest staken.

DONK 2 besluit de competitie aanstaande zondag met een uitwedstrijd bij de nummer twee, Excelsior ’20 3.